Bugün Bursaspor resmi sosyal medya hesaplarından fotoğrafım kullanılarak "Vakıfköy’den Genç Milli Takımlara 16 Oyuncu" başlığıyla girilen habere ithafen açıklamamdır.

Şehrimizin ortak paydası olan Bursaspor'umuzun en azından resmi sayfasında hatırlanmak güzel; ancak keşke bu haberi yapan arkadaşlar biraz Bursaspor hafızasına sahip olsalardı.

Futbol hayatıma gayri federe olarak Hamzabeyspor, İpekspor, Fethiye Idmanyurduspor da forma giyerek başlayıp, 1969-70 sezonlarında amatör olarak Sölöz Genclerbirliği Spor Kulübünde, 1970-71 sezonlarında Bursa Gençlerbirliğinde forma giyerek sürdürdüm.Yani ben Bursaspor'umuzun altyapısında maalesef yetişmedim. Bursa Gençlerbirliği Spor Kulübünde forma giyerken Büyük futbol adamı, büyük karakter değerli büyüğüm Metin Oktay hocamızın Merinos sahasında oynadığım bir karşılaşmada dikkatini çekerek Bursaspor Profosyonel Takımına kazandırıldım ve 1972-73 sezonunda Bursaspor'umuzun Profosyonel futbolcusu oldum.

Şimdi Sedat kaptanlarını, Sedat ağabeylerini hiçbir organizasyonda veya müsabakada hatırlamayıp, Bursaspor tarihine ve hafızasına sahip olmadan bu tur haberlerin yapılmasınada şaşırmadığımı belirtmek isterim. Türk Futbolunda ve Bursa futbolunda futbolculuğumla ve karakterimle yer ettiğim kadar Bursasporluluğumla da yer etmenin gururunu her zaman yaşadım ve aileme bırakacağım da en büyük mirasda Bursasporluluğumdur.

Son olarak yetkililere tavsiyem düşünüyormuş, değer veriyormuş ,onore ediyormuş gibi mış, muş yapmaktansa bu sembolik paylaşımlarını bir gün eyleme geçirmelerini dilerim.

Saygılarımla
SEDAT ÖZDEN

Editör: Haber Merkezi