Bursaspor Divan Kurulu'na ilk defa katılan Başkan Ömer Furkan Banaz; "Bursaspor'un mevcut durumundan dolayı çok neşeli bir ortam söz konusu değil burada. Fikirlerini beyan eden büyüklerimize, bu konularla alakalı müsterih olmalarını söyleyebilirim. Kendi adıma notlarımı aldım. Bundan sonraki süreçte paylaşımlı bir şekilde, elimizden gelen gayreti gösterip divan kurulununda sürece bizim nazarımızda hakim olmalarını aynı şekilde kamuoyununda hakim olmasını sağlayacak bir ortamı olluşturmaya gayret edeceğiz." dedi.

Bursaspor'u kümede tutmak için gayret ediyoruz

Geçtğimiz hafta oynanan Balıkesirspor maçı ve final niteliğinde kalan 9 maç hakkında Başkan Banaz "9 maçımızın 5 tanesini içerde oynuyoruz. 4 deplasman maçımız var. İlki bu hafta sonu Ramazan'ın 1. gününe denk geliyor. Süreci maç maç değerlendiriyoruz ve her biri final niteliğinde. Tüm arkadaşlarımız topçularmızı ve hocamız Keçiören maçına odaklanmış durumda. İnşallah bu maçı alacağız ondan sonra Kocaelispor maçını konuşur hale geleceğiz. Bu maçı bitirmeden Kocaeli veya periyodla ilgili her hangi bir değerlendirme yapmama gayreti içerisindeyiz. Kimilerine göre avantajlı bir fikstür, kimilerine göre tam tersi. Önemli olan sahada Bursaspor'a yakışır mücadeleyi göstermek. İnşallah Balıkesirspor maçı bizim için bir başlangıç olur ve seriye bağlarız. Bursaspor'u kümede tutmak için gayret ediyoruz." dedi.

Taraftar bizim için her şeyimiz

Futbolculardan aldığı izlenimleri aktaran Başkan Banaz "Futbolcularda baskı var tabiki, Balıkesirspor maçının ilk 45 dakikasında bu görüldü. Kimileri diyor ki taraftarsız oynasak belki daha iyi olacak, biz bir taraftan diyoruz ki taraftar bizim için her şeyimiz. İkinci yarıda onu gösterdi, taraftarın rakip takımı ablukaya alması, futbolcularında taraftarın ahenkine ayak uydurmasıyla gol ve gollerin peşi sıra gelmesi, ondan sonra oluşan atmosfer zaten maçı bitme havasına getiriyor. Mesela işi oraya getirmekte. Getiremediğimiz her dakika topçular üzerinde bir baskıya dönüşüyor. En azından benim görüşüm bu şekilde. Taraftarlarımızdan olabildiğince iltimaslı davranmasını bekliyoruz. Hem tribünleri doldurmasını hemde 90 dakika desteğin devam etmesini istiyoruz. Keçiörengücü maçını aşarsak, ondan sonraki süreçte taraftarlarımızın statta yer alması alakalı yönetim kurulumuz olarak farklı hususları değerlendirmeye alıp karara bağlayacağız." dedi.

Asgari hedef 6 maç

Ortada 27 puan var bunların kaçına talibiz sorusuna Bursaspor Başkanı Ömer Furkan Banaz "İç sahada oynayacağımız 5 maçın tamamını kazanmamız gerekiyor. İlave olarak en azından bir tane deplasman galibiyetini haneye yazmamız gerektiği kanaatindeyim. Hiç öyle körü rüya falan görmeye gerek yok. Asgari hedefin en azından 6 maç olması, nihai hedefin 9 maçın tamamı kazanmak gerektiğinin kanaatindeyim. Hem teknik ekibimizle hem futbolcularımızla devam lı bunu istişare ediyoruz. Balıkesirspor maçı üzerine bir başlangıç daha yapıp seriye bağlarız. Nasip nasılsa." dedi.

Takımın arkasında yer almalarını istiyoruz

Son olarak taraftarlara mesaj gönderen Başkan Banaz "Kaybetmekte var kazanmakta var. Keçiörengücü maçında alınacak olumsuz bir sonuç bizi kesinlikle bir beise sevk etmemesi gerekiyor. Kocaelispor maçıyla yeni bir seri başlar bizim adımıza. Bundan sonraki iç saha maçlarında, mevcuttaki seyirci ortalamamızın çok daha üzerine çıkıp takımın arkasında yer almalarını istiyoruz. Aynı zamanda kamuoyundan da böyle bir beklentimiz var. Keçiörengücü maçını hayırlısıyla atlatalım, bunlarıda tekrar paylaşacağız." dedi.

Editör: Haber Merkezi