Ömer Furkan Banaz'ın kongre konuşması şu şekilde;

Öncelikle selam eder, sonrada kelam ederim.

Evveli, Ahiri, Ezeli, Ebedi Selamlarım. Her şeyin Sahib'i, Sahib-i Hakiki'yi Selamlarım. Efsanelerle yoğrulmuş bu şehri kuranları Selamlarım. Nice badirelere, netameli günlere göğüs gerip asırlarca bu şehri yaşatanları Selamlarım. Ertuğrul Gazi'nin ocağında uyananları Selamlarım. Mollaarap sırtlarında bu şehre bakıp “Burusa, Burusa" diye seslenen ve “Ben ölünce, beni şol gümüş gibi parlayan kubbenin altına gömün" diyen Osman Gazi ve can yoldaşlarını ve dahi neslini selamlarım. Kaf Dağının devamı sayılan Uludağ'ın eteklerinde manevi ışıklar yakan gönül dostlarını Selamlarım.

Cennet Bursa'mızın en önemli değeri olan, arması beş yıldızla taçlanmış Bursaspor'umuzu kuranlara ve göğsümüzü kabartanlara selam olsun. Şampiyonluk görmeden yitirdiğimiz nice canlara hem selam hem rahmet olsun. Türk Futbolunun tek ve gerçek imparatoru Nejat Biyediç'e, Çalım fabrikatörü Mesut Şen'e, Efsane Kaptan Sedat 3'e Kıbrıs Barış Harekatı esnasında esir düşüp, kurtulduktan sonra kalemizi gollere kapayan Osman Uçaner'e Türkiye Kupası finalinde gol attıktan birkaç gün sonra Uluabat'ın derinliklerine varlığını, bize de hatırasını bırakan Macar Tulipan'a unutulmaz oyuncumuz Sinan Bür'den Ersel Altıparmağa Beyhan Çalışkan'dan Orhan Özselek'e ... Timsah yürüyüşünün mucidi Musisi'den, Pablo Martin Batalla'ya ismini sayamadığım nice değerlerimizden yitenlere rahmet, sağ olanlara selam olsun.

Ve rahmet olsun övüncümüz, kıvancımız olan başta Abdülkerim Bayraktar olmak üzere bütün şehitlerimize... Türk Futbol tarihinde en fazla şehit veren tribün olma onurunu yaşatan, vatan uğruna bir dakika bile geri adım atmayacak olanlarınızı selamlarım Ve bu kutlu şehrin bağrında hoş seda bırakan siz Gönültaşlarımı, büyüklerimi, küçüklerimi, dostlarımı, ve dahi siz kardeşlerimi Selamlarım.

Öncelikle olağanüstü genel kurulumuzun camiamıza hayırlı olmasını diliyorum.

Hepinizin malumu olduğu üzere, rengini Bursa ovasının yeşili ile Uludağ'ın beyazından alarak kuruldu bu kulüp. 1963 yılında; Akınspor, Acar İdman Yurdu, Demirçelikspor, İstiklalspor ve Pınarspor'un birliğinden doğan gücün adıdır Bursaspor. Aramızda bu kulübün kuruluşuna tanıklık eden, başarılarına şahit olan, yenilgilerinde uykuları kaçan büyüklerimiz var... Çünkü bu kulüp 59 yıldır, sevincimizin, neşemizin, heyecanımızın ve bazen de hüzünlerimizin adı oldu. Ancak unutulmamalıdır ki bu kulüp bugünlere 59 yıllık emekle geldi. Başkanından teknik heyetine, oyuncusundan taraftarına varıncaya kadar birçok insanın emeği var bu kulüpte. Ben bu vesileyle Bursaspor'un ilk başkanından bugünlere gelinceye kadar kulübe emeği geçen herkesi şükranla anıyorum. Emeği geçmeyenleri, üstüne Bursaspor'un emeğini sömürenleri de burada anamam kimse tarafından beklenmesin.

Bursaspor Bir Emanettir sevgili dostlarım. Bize değil, bizde emanet... Gelecek nesillerin hakkı için emanet... Bugün bütün takımların ortak bir yanılgısı var. Geçmişte alınan başarılarla övünmek... Evet, geriye dönüp baktığımızda 59 yıllık tarihimizde bizim de büyük başarılara imza atmışlığımız var. Biz de Liglerde, farklı kupa organizasyonlarında ve Avrupa'da önemli başarılar elde ettik. Unutulmamalıdır ki geçmişe takılıp kalmanın bize faydası olmayacağı gibi geçmişten ilham almadan da geleceğe yürünemez... Aslolan, yapılan yanlışlardan gerekli dersleri çıkarıp, en verimli strateji ile yol haritasını belirlemek ve ilkelerden taviz vermeden yarınları inşa etmektir. Böyle bir tüksümüz de yok zaten.

Kulübümüzün içinde bulunduğu açmazlar ortadadır. Bakınız bu açmazların çözümü için 4 yılda 4 başkan değiştirdik. Gelinen noktada, sadece başkan değişiminin Bursaspor'u düzlüğe çıkarmadığı hepimizin malumudur. Bugün herkesin ortak görüşü, Bursaspor'un içinde bulunduğu yeri hak etmediği konusundadır. Evet, Bursaspor böyle bir konumda olmaması gereken bir kulüp. Bu durumu tersine çevirebilmek için farklı çözüm yollarına ihtiyacımız var. Çünkü, olağanüstü zamanlar olağanüstü tedbirler gerektirir. Biz sorunları çözerek, önümüzdeki engelleri bir bir aşarak kulübümüzü herkesin umut ve heyecanla desteklediği bir geleceğe hazırlamak istiyoruz.

Genç bir ekibiz. Dolaysıyla içinizde bize umutla bakanlar olduğu kadar, tereddütle bakanlar da var. Fatih Sultan Mehmet'in İstanbul surları önündeki, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Çanakkale'deki yaşından daha genç değiliz.

Ancak, biz bütün inisiyatif ve imtiyazımızı kullanarak kulübümüzün marka değerinin güçlendirilmesi için var gücümüzle çalışacağız. Bakın bugün Bursaspor'un bütün gelirleri temlikli. Şu an kulübümüzün 1 lira geliri bile yok. Seyircimizden alınan paraların tamamı, yayın gelirleri ve Spor Toto Teşkilatı gelirleri hep borçlara gidiyor. Bizim öncelikli hedefimiz mali dengeyi sağlamak olacak. Bunun için kısa, orta ve uzun vadede uygulayacağımız planlarımızı tavizsiz bir şekilde hayata geçirerek, camiamızın yüzünü güldürmek istiyoruz.

Şair bir eserinde “Toparlanın Gitmiyoruz" der. Evet, bazen sadece gitmek için değil, gitmemek için de toparlanmaya ihtiyacı olur insanın. Buradan ilhamla bizim, düştüğümüz yerden kalkmaya, dağılıp gitmemek için toparlanmaya ihtiyacımız var. Bu şehrin sokaklarında büyüdük, ilk dizlerimizin yarasını, ilk sevdanın yüreğimizi titretmesini, ilk göz yaşımızı bu kutlu şehrin bağrında yaşadık ve hissettik. Babamızın omzunda ilk maçımıza gittik çoğumuz gibi. Hiçbir sevda, hiçbir üzünç Bursaspor'umuz kadar olmadı. Üzünçlerin yerini sevinçler almalı... Tek ifa etmek istediğimiz kutsat görev olarak bunu kazıdık yüreğimize.

Bunun için de... Biz önce birlik ve beraberliği yeniden tesis edeceğiz. Kazanılan güven ortamını seçildiğimiz ilk günden itibaren her kesim hissedecek. Taraftarımızın içi rahat olsun. Bursa'nın marka değerini yeniden yükselten keyifli bir yolculuğa çıkıyoruz. İnşallah ben ve yönetim kurulum var gücümüzle, bu uğurda büyük bir dikkat ve rikkatle çalışacağız. Ben bu vesileyle, destekleriyle bizlere güç veren başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Alinur Aktaş olmak üzere camiamızın ileri gelenlerine özellikle teşekkür etmek istiyorum.

Ve Şunu çok iyi biliyoruz ki; Bursaspor'un gerçek sahipleri, sadece bu kulübü kuranlar değil, onu mamur eden ve yaşatanlardır. Daima yolumuzun üzerinde ol, Ey güzel Şehir..! Ey güzel takım... Ey güzel taraftar. Bu şehir Bizim Bursa'mız, Bu takım Bizim Bursaspor'umuz Armaya kalbi yeşil beyaz atanlarla Türkiye sevdamız Bursaspor aşkımız diyenlerle sarılmak için buradayız. Allah yar ve yardımcımız olsun. Bu duygularla genel kurulumuzun hayırlara vesile olmasını diliyor tüm taraftarlarımıza ve Bursaspor sevdalılarına saygılarımı sunuyorum.

Editör: Haber Merkezi