Deneyimli oyuncu yaptığı açıklamada, “İnşallah bu hafta başlayıp yeniden bir galibiyet serisi yakalamak istiyoruz. Bireysel olarak performansımı en yüksek düzeye çekmek istiyorum. Bundan sonraki hedeflerimizi etkilemez. Çünkü tek hedefimiz var ve ıskalama şansımız yok. Bursaspor, kulüp olarak hala Süper Lig'de. Buraya adapte olmuş değiliz, olmayalım da. Bu kulüp buraları hak etmiyor. Önceki geldiğim Denizlispor'da böyleydi. Ama yıllardan beri süre gelen yanlış yönetimler, yanlış seçimler kulüpleri bu tarz durumlara sokabiliyor. Kulüplerin büyüklüğü de bu tür durumlardan ayağa kalkıp, tekrar eski günlerine dönmekle bağdaşıyor. Bursaspor, bunu çok kolay yapaca güce sahip. Eskişehir maçı bizim için kazaydı. Bu tarz maçlara futbolcu bireysel olarak motivasyon olur ama, sonuçta yine bir kayıp yaşar. 1-2 gündür kendimize gelemedik. Futbolda, dün yok, bugün var. Bugünü yaşamanız lazım. İyi çalışıp, iyi konsantre olup antrenmanlarımıza devam etmeliyiz. Maç günü de karşılaşmaya konsantre olup 3 puanı alacağız” diye konuştu.

"GELDİĞİMDE ÇOK GÜZEL BİR ORTAM VARDI"

Sezon başında Bursaspor ile temas halinde olduğunu ve Denizlispor’un kontratını yenileme isteğinden ötürü tercihini o dönem Denizlispor’dan yana kullandığını belirten deneyimli savunmacı, “Tercihimi öyle kullandım ama devre arasına nasipmiş. Kulüpte herkes birbiriyle samimi konuşuyor, arkadaşlık ortamı güzel. Sezon başında kaos yaşanmış, oyuncular son anda imza atmış. Bu durumdan anca arkadaşlıkla kurtarabilirsiniz. Hedefteki takımların hepsi bir, bir buçuk ay kamp yapıp, birbirleriyle müsabakalar yapmışlar. Birbirlerini tanıyan oyuncular. Bursaspor, sezona böyle dezavantaj ile başlayıp, bunu arkadaşlık ortamı ile bertaraf etmişler. Devreye kadar mücadele edip, bence çok iyi puanlar alınmış. Yaşanan olumsuzluklara karşı. Devre arası yapılan transferlerle bu olumsuzlukları bertaraf eden arkadaşlarımızı, ağabeylerimize yardımcı olmaya geldik. Geldiğimde burada çok güzel ortam vardı” dedi.

"BURASI, STANDARTLARI OLMAYAN BİR LİG"

İlk 5’te oldukları sürece Süper Lig’e ilk iki de çıkma şanslarının ikinci yarı yüzde 80 olduğunu söyleyen Kerem Can Akyüz, son olarak “İyi konsantre olup, maçı maç günü yaşarsanız çıkma ihtimali ilk 5'teki bütün takımlar için aynıdır. Herkes kovalar, bu ligde herkes herkesi yeniyor. Bunu geçen hafta yaşadık. Bu lig böyle. Standartları olmayan bir lig. O yüzden ikinci yarı çetrefilli ve zor geçer. Yollar dikenlidir. Acı çekerek bu şampiyonluğu camiaya getireceğiz” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi