Spor Toto Süper Lig'in 25'nci haftasında Bursapor, kardeş MKE Ankaragücü'ne konuk olacak. 9 Mart Cumartesi günü oynanacak olan karşılaşmanın başlama saati 13.30 olarak açıklanmıştı. Ancak geçtiğimiz hafta MKE Ankaragücü taraftarı olan Mert Turgut Çakır (17) ve Eren Açıkgöz'ün (19) Antalyaspor mücadelesi dönüşünde trafik kazasında hayatını kaybetmesi üzerine iki kardeş kulüp ortak bir karar aldı.

Sarı Lacivertli ve Yeşil Beyazlı yöneticilerin ortak imzasıyla oluşturulan dilekçeyle karşılaşma saatinin 19:00 olarak revize edilmesi talep edildi. Maç hasılatının, geçtiğimiz hafta deplasman dönüşü hayatını kaybeden 2 Ankaragücü taraftarının ailesine bırakılacağı açıklanmıştı. Hasılatın daha yüksek elde edilmesi için bu girişim 2 kulüp tarafından yapıldı.

TFF'DEN AÇIKLAMA

TFF'nin internet sitesinden yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı. "Spor Toto Süper Lig'in 25. haftasında 9 Mart Cumartesi günü saat 13.30'da oynanacağı açıklanan MKE Ankaragücü-Bursaspor maçının başlama saati değiştirildi. Antalyaspor deplasman maçı dönüşü meydana gelen üzücü kazada hayatını kaybeden MKE Ankaragücü taraftarlarının ailelerine bu maçın hasılatının verilecek olması ve birçok kulüp taraftarlarının katılımı ile spordaki birlik beraberliğin devamlılığı amacıyla yapılan başvuru üzerine, karşılaşmanın saat 19.00'da Eryaman Stadı'nda oynanması kararlaştırıldı."

Editör: Haber Merkezi