Takımdaki en yaşlı futbolcu 1995 doğumlu yani 26 yaşındaki Onur Atasayar ve 1997 doğumlu yani 24 yaşında Emirhan Aydoğan. Bu arada rakip Eskişehirspor da aynı şekilde gençleri ile çıkmıştı ama arada o kadar büyük fark vardı ki sahada adeta Barcelona ile bir Malta takımı oynuyordu.Kısa ve üst üste tek toplar, başarılı ara paslar, güzel ortalar, orta sahayı çabuk geçmeler ne ararsanız vardı.

Sağ ve sol kanadı en genç ve en yaşlı ? isimlere teslim etmişti Mustafa Er. Her iki bek de çok başarılı bindirmeler yapıp asistlerde de çok ciddi rol oynadılar. Orta alanda hem Kerem hem de Emirhan çok şık ara paslar attılar. Tuğbey  ise buna ek olarak 2 de gol yazdırdı hanesine.. Forvette desen sarı fırtına Burak Kapacak “ben bu takımın en büyük yıldız adayıyım” derken güzel oyununu 2 güzel asistle tamamladı. Çağatay ise Mustafa Er e sezon boyu niye bana bu kadar az süre verdin hocam der gibiydi. Eren gollerini 5 ler, Berat 3 lerken ben çok tuttuğum Hasan Basri yi izledim.İnanıyorum ki bir gün Enes Ünal ı bile geride bırakacaktır. Sayılmayan goldeki vuruşu bana birini hatırlattı. Hani amcasının kuzusu var ya işte onu. Golcü dediğin hem pozisyonun içinde olacak hem topa nasıl vuracağını bilecek. İşte o sayılmayan gol tam bir golcü vuruşudur.

Bu maçta ekstra bir sevincimiz de uzun sakatlık dönemi nedeniyle seyretmeye doyamadığımız Vefa Temel i sahada görebilmekti. Vefa bu dönemde sanırım biraz hareketsiz kalmaktan kilo almış gibi geldi bana. Ama oynadığı kısa süre içinde bile “ben çok kaliteli bir ayağım” mesajını verdi. Seneye ondan çok başarılı bir sezon bekliyorum.

İlk kez forma giyen kaleci Talha bir fikir vermese de o da maç heyecanını kırmış oldu. Ama ben her zaman Ataberk çiyim. Yeni yönetimle oturup sözleşme yenileyeceğine de inanıyorum.Çavuşluk da kısa süre oynadı ve güzel bir asiste imza attı.

Sonuç olarak “Bizim satılacak futbolcumuz yoktur” diyebilecek bir yönetim  dışında büyük bir eksiğimiz yok gibi görünüyor..  Ataberk, Çavuşluk, Onur ve Cüneyt bu takımda kalmalı bence.Ve çok değil 3 tane ama kaliteli transfer bize yeter.Bilemedin 4 olsun..Bu arada Mustafa Er ve teknik ekibiyle görüşüp devam etmeleri sağlanmalıdır. Eğer ikna edilemezlerse ki ben en kolay teknik kadro ile anlaşılacağını düşünüyorum   aynı mantalitede ve yine Bursa lı,alt yapı ile haşır neşir olmuş  bir ekip kurulmalı. Mustafa Er devam etmezse tercih edilecek isimler var. Ama öncelik Mustafa Er indir. Hem olağandışı zor şartlarda fedakarca çalışmış, hem seneye 1 yıl bu ligin havasını solumuş ve tecrübelenmiş bir ekip olarak saha kenarında olacaklar. Olmuyorsa hemen bir çırpıda Adnan Örnek, İsmail Erekin, Sedat Özbağ,Okan Yılmaz gibi isimler ilk aklıma gelen.Ömer Erdoğan da aklımdaydı ama Hatayspor la 2 yıl sözleşme uzatmış.    

Gerek bütün futbolculardan gerekse teknik ekipten tek istediğim kongre bitene kadar sabırlı olmalarıdır. Yüze yüze kuyruğuna geldiniz, çok sabrettiniz ama biraz daha sabır. Hepiniz bu kentin evlatlarısınız.Bu takımı süper lige de siz çıkaracaksınız.Daha yolun çok başındasınız.

SEVGİ VE SAYGILARIMLA

Dr. LEVENT BALCI 

Editör: Haber Merkezi