Başkan adayı olacakların Genel Kurul öncesi Bursaspor kulübünün bugünkü genel ve özellikle mali  konularda bilgi sahibi olmalarını isteyerek; "Bursaspor Kulübü'nde son 6 yılda 6 olağanüstü ve 2 olağan kongre yapılarak 5 ayrı Başkan göreve gelmiştir. Bu durum camiada kriz üstüne krizler yaratmıştır. Her Bursasporlu'nun başkan adayı olması demokratik hakkıdır. Hatta yaşanılan kriz dönemlerinde bu göreve talip olmak büyük özveri ve fedakarlık ister. Ancak; Olası Başkan adaylarının bu göreve talip olmadan önce kulübün alacak, verecek ödenecek dosyalar ile ilgili  yani mali yapısı konusunda  bütün bilgilere sahip olmalarını istiyoruz. Genel Kuruldan sonra bu konulardan bilgimiz yoktu ,şaşırdık gibi bahanelere sığınmamalarını istiyoruz. Geçmişte bunları  yaşadık.'' Şeklinde görüşlerini bildirdi. Divan Yönetimi olarak bir çok girişimlerde bulunduklarını ve Başkan Ömer Furkan Banaz Sportif  Direktör İsmail Ertekin ile görüşerek kulübün son durumu hakkında geniş bilgi sahibi olduklarını, futbolcuların ve idari personelin maaşlarının ve  deplasman giderlerinin düzenli olarak ödendiği bilgisini aldıklarını açıklayan  Sakder ; ''istifa kararına saygılıyız ancak Bursaspor'un menfaatleri açısından Ömer Furkan Banaz yönetiminin göreve  devam etmesinden yanayız .Zaten aday çıkmadığı taktirde tüzüğümüz gereği mevcut yönetim 6 aydaha  görevinin başında olacaktır.''dedi.

LİSTELER 15 EKİM'DE TESLİM EDİLECEK

Bursaspor Kulübü tüzüğü gereği Başkan adaylarının listelerini Divan Başkanlığına sunmalarının gerektiğini açıklayan  Bursaspor Divan Yönetim Kurulu Başkanı Galip Sakder  15 Ekim Cumartesi günü saat 15.00 ile 17.00 saatleri arasında olası Başkan adaylarının listelerini Özlüce tesislerinde Divan Yönetim Kurulu  olarak kabul edeceklerini açıkladı.

Galip Sakder, Başkan adaylarının yürürlüğe giren yeni 7405 sayılı Spor kulüpleri ve Spor Federasyonları Kanununun 5. Maddesi 4.Fıkrasına göre "Yetkili organlarda görev alacak kişilerin  adli sicil ve adli arşiv kayıtlarını" başvuru listelerine eklemeleri gerektiğini söyledi. 

DiVAN TOPLANTISI 20 EKİM' DE

Bu arada  yine  Bursaspor Kulübü tüzüğüne göre 3 ayda bir toplanması gereken Bursaspor Divan Kurulu Toplantısının 20 Ekim Perşembe günü  saat 18.30 da Büyükşehir Belediyesi Stadyumu'nda yapılacağını kaydeden Galip Sakder Başkan adaylarını bu toplantıya davet ederek; "Başkan adaylarımız  toplantımıza  katılarak kulübün özellikle mali ve transfer tahtası konusunda bilgi sahibi olabilirler. Bu arada kendi plan ve projelerini Divan Kurulu üyelerimize sunma  fırsatı bulabileceklerdir" diyerek Divan Kurulu üyelerini de bu önemli toplantıya  katılmaya davet etti.  

Editör: Haber Merkezi