1079 üyenin katıldığı genel kurulda geçici divan kuruluna Emre Akçil, Cem Baştar, Mustafa Ersel Oytun, Levent Kayahan oy çokluğuyla getirildi. Yönetim Kurulu Faaliyet Raporu, Mali Denetim Kurulu geçici divan kurulu tarafından okundu.

Daha sonra kürsüye gelen Bağımsız Denetim Kurulu Başkan adayı Serdar Güllülü, şöyle konuştu: “Bugün tarihi bir gündeyiz. Bağımsız Denetleme Kurulu açısından seçildiğimiz günden bu güne kadar yaptığımız çalışmalar hakkında bilgi vermek istiyorum. Hazırladığımız raporu da özet geçeceğim. 28 Mayıs 2018 tarihinde mazbatamızı aldıktan bu güne kadar 12’si olağan 3’ü olağan üstü olmak üzere 15 toplantı gerçekleştirdik. 3 adet kamuoyuna duyuru çalışması yaptık. Yaptığımız bu toplantılarla alakalı Bursaspor Kulübü’nün mali ve idari durumunu gördük ve bununla ilgili mevcut yönetimi iki kere iç rapor yazarak bilgilendirdik. İdari denetimde fikirlerimizi belirtmemizin yanında mali yapının bozulması ile ilgili de bu konuyu anlatmaya çalıştık. Bununla beraber arsa satışları ile ilgili ciddi çalışmamız oldu. 1 milyon 825 bin TL kazanç sağlama durumu meydana geldi. Bu dönemde mali genel kurul gerçekleşti. 2 adet rapor hazırladık. Bu raporda gerekli gördüğümüz tüm bilgileri barındırmaya çalıştık. Divan Kurulu’nun istediği üzerine de rapor sunduk.” Güllülü daha sonra raporu detaylı bir şekilde üyelere sundu. Güllülü, konuşmasının ardından Bağımsız Denetleme Kurulu Başkanı Yalçın Cambaz’a teşekkür plaketi verdi. Tüzük gereği söz almak isteyen üyeler Selim Kurtulan, Emirhan Bala, Hakan Dinçtürk, Hasan Göztepe, Cevat Asa, Bilal Çetin, Öztürk Yazıcı ve Merih Ayder sırayla söz alarak düşüncelerini dile getirdi.

Tayfur Serdar Güllülü’nün, Bursaspor Yönetim Kurulu karar defterinde yer alan kulübün doğmuş ve doğacak tüm gelirlerine konulan temlik ve rehinlerin, Genel Kurul üyelerin onayıyla iptali adına verdiği önerge oylamaya sunuldu. Önerge oy birliğiyle kabul edildi.

Kongre üyeleri tarafından Ali Ay ve Cemil Parlakay’ın disiplin kuruluna sevk edilmesi için verilen önerge oylamaya sunuldu. Önerge oy birliğiyle kabul edildi.

Mevcut Yönetim Kurulu’nun ibrasına geçildi. Yönetim kurulu, genel kurul üyelerinin oy birliğiyle ibra edilmedi. Ardından Bağımsız Denetleme Kurulu’nun ibrasına geçildi. Bağımsız Denetleme Kurulu, oy birliği ile ibra edildi.

Gündemin 10. maddesi olan tüzüğümüzün 22/g maddesi gereği kulübümüzün şirketlerine ve iştiraklerine ait hisselerin satılması, devredilmesi ve yasaların öngördüğü her türlü hal ve şekilde değerlendirilmesi için yeni seçilecek olan yönetime yetki verilmesi oylamaya sunuldu. Oy çokluğu ile kabul edildi. Gündemin 11. maddesi olan tüzüğümüzün 22/f ilgili maddeleri gereği bütçenin gelir kalemlerinin yüzde 25’ini aşan oranlarda yeni seçilecek olan yönetim kuruluna borçlanma yetkisi oylamaya sunuldu. Oy çokluğu ile kabul edildi. Gündemin 12. maddesi olan tüzüğümüzün 22/h maddesi gereği yeni seçilecek olan yönetim kuruluna taşınmaz mallar alınması için yetki verilmesi oylandı. Oybirliği ile kabul edildi. Gündemin 13. maddesi olan tüzüğümüzün 22/i maddesi gereği seçilecek yeni yönetim kuruluna taşınmaz malların satılması için yetki verilmesi oynamaya sunuldu. Kabul edilmedi.

Oylamaların ardından Başkan adayı Mesut Mestan, konuşma yaptı. Mestan şöyle konuştu: “Sataşmalara cevap vermek istemiyordum ama birkaç konuya aydınlık getireceğim. 4 defa aday oldum, kimsenin adamı olmadım. Olsaydım kaybetmezdim. Birilerinin adamı olacaksam sizlerin adamı olurum, Bursaspor’un adamı olurum. Gelinen noktayı hepimiz takip ettik. Benim başkan adayı olma gibi bir düşüncem yoktu. Bursaspor’umuzun bana ihtiyacı olduğunu gördüm ve sahipsiz de bırakamazdım. Bizim tüzüğümüz anayasamız, hepimizin namusu. Burada ne şartlarda aday olunacağı yazıyor. Ben yandan girerim, ortadan girerim, benim adım şu… Kimse Bursaspor’un üzerinde değildir. Herkesin aklı var fikri var. Biz bu takıma 2. Lig’de 2 dönem yöneticilik yaptık. Şampiyon olduğumuzda önemli görevlerde bulundum. Burada Avrupa’da oynadık. Bu tüzük kurulunda o arkadaşımız kendisi de vardı tüzüğü düzgün yapsaydı insanları birbirine düşürmeseydi. Bunları hiç konuşmak istemezdim. Biz birlik ve beraberlik içinde olduk 2. Lig’den çıktık, birlik beraberlik içinde olduk bu bayrak Avrupa’da dalgalandık. Biz hizmetkarınız olmaya geliyoruz. Benim sevdam koltuk değil, işim de olmadı. -Gel- dediler -şu görevi al- dediler, aldım. Çok atıp tutanlar aday olsaydı da ben de yanlarında hizmet etseydim. Ama herkes kaçtı. Hala taraftara oynamaya çalışanlar var. Bizim taraftarımız zekidir. Yönetim kurulu arkadaşlarıma teşekkür ederim. 32 dava arkadaşım var. Onların hepsine teşekkür ediyor ve güveniyorum. Divan başkanımız herhalde size anlatamadı. Bizim zaman zaman ucuza aldığımız mülklerimiz oluyor. Şu an satılacak mülkümüz var. Bundan sonra ucuza aldığımız arazileri mülkleri kar olduğunda satamamak anlamına gelmiyor. Bunu tekrar gündeme almanızı ve gözen geçirmenizi rica ediyorum.”

Mesut Mestan’ın talebinin ardından gündemin 13. maddesi olan tüzüğümüzün 22/i maddesi gereği seçilecek yeni yönetim kuruluna taşınmaz malların satılması için yetki verilmesi yeniden oynamaya sunuldu. Bu madde bu kez oy çokluğu ile kabul edildi.

Kongrede tek aday olması nedeniyle oylamanın açık oylama ile yapılıp yapılmayacağı Divan Kurulu tarafından oylamaya sunuldu. Oybirliği ile kabul edildi. Genel Kurul Geçici Divan Başkanı Emre Akçil, tek Başkan Adayı Mesut Mestan ve yönetim kurulu listesini üyelere tek tek okudu. Daha sonra açık oylamaya geçildi. Mesut Mestan oy çokluğu ile Bursaspor Kulübü Başkanlığına seçildi. Ardından Bağımsız Denetleme Kurulu seçimine geçildi. Tek aday Tayfur Serdar Güllülü başkanlığındaki Bağımsız Denetleme Kurulu adaylığı açık oylamaya sunuldu. Oybirliği ile kabul edildi ve Tayfur Serdar Güllülü, Bağımsız Denetleme Kurulu Başkanı oldu.

Başkanımız Mesut Mestan, seçimin ardından yaptığı kısa konuşmada, “Bu sıcak havada, pazar günü gelip Bursaspor’a sahip çıktığınız için, bu önemli ve zor görevi bize verdiğiniz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim. Hepiniz sağ olun var olun” dedi.

Editör: Haber Merkezi