Bursaspor Kulübü Olağan İdari ve Mali Genel Kurul gündeminin 11.Maddesi’nde yer alan tüzük değişikliğine ilişkin taslak, resmi internet sitesinden yayınlandı.

Bursaspor'dan yayınlanan taslak şu şekilde;

ORGANLARA ADAYLIK KRİTERLERİ 

16.2 Denetim Kurulu Üye Adaylığı (Mevcut Hali) Denetim Kurulu’na başkan adayları liste halinde aday gösterilebileceği gibi, liste halinde bağımsız aday da olunabilir. Liste halinde bağımsız aday olacak üyeler için de, Genel Kurul tarafından seçilecek organlara aday olma usulü ve şartları aranır.  Denetim Kurulu üyeliğine aday olabilmek için; idari, mali, iktisadi ve hukuk alanında en az dört yıllık lisans düzeyinde üniversite mezunu olup, bu alanda en az beş yıllık mesleki tecrübeye sahip olmak şarttır.  

16.2 Denetim Kurulu Üye Adaylığı (Değişiklik Taslağı) Denetim Kurulu’na başkan adayları liste halinde aday gösterilebileceği gibi, liste halinde bağımsız aday da olunabilir. Liste halinde bağımsız aday olacak üyeler için de, Genel Kurul tarafından seçilecek organlara aday olma usulü ve şartları aranır.  Denetim Kurulu üyeliğine aday olabilmek için; idari, mali, iktisadi ve hukuk alanında en az dört yıllık lisans düzeyinde üniversite mezunu olup bu alanda en az beş yıllık mesleki tecrübeye sahip olmak şarttır. Denetim Kurulu üyeliğine aday olanların, idari, mali, iktisadi ve hukuk alanında en az dört yıllık lisans düzeyinde üniversite mezunu olduğuna ilişkin ilgili diploma veya ruhsatname örneğini adaylık başvurusu sırasında ibraz etmesi gerekmektedir. 

16.3 Disiplin Kurulu Üye Adaylığı (Mevcut Hali) Disiplin Kurulu adaylığı için,  sadece bir başkan adayının listesinde yer alarak seçime girilir. Bir listede yer almaksızın tek başına aday olunamaz. Disiplin Kurulu üye adaylarının hukuk fakültesi mezunu ve beş yıllık mesleki deneyiminin olması şart aranır.  

16.3 Disiplin Kurulu Üye Adaylığı (Değişiklik Taslağı) Disiplin Kurulu adaylığı için,  sadece bir başkan adayının listesinde yer alarak seçime girilir. Bir listede yer almaksızın tek başına aday olunamaz. Disiplin Kurulu üye adaylarının hukuk fakültesi mezunu  bu alanda en az beş yıllık mesleki tecrübeye sahip olmak şarttır. Disiplin Kurulu üyeliğine aday olanların hukuk fakültesi mezunu olduğuna ilişkin ilgili diploma veya ruhsatname örneğini adaylık başvurusu sırasında ibraz etmesi gerekmektedir. 

OY KULLANMA, SAYIM VE SONUÇ İLANI  

27.1 Oy Kullanma (Mevcut Hali) 

f. Oy kullanacak üye, Genel Kurul giriş kartı ve resmi kimlik incelemesinden sonra ve Genel Kurul üye katılım listesinde adının karşısını imzalayarak, oy verme işleminin gerçekleşeceği kabine girer. Ayrı renk basılan aday listelerinden birini, kendisine verilen mühürlü zarfa koyar. Aynı şekilde Denetim Kurulu aday listelerinden birisini kendisine verilen ayrı renkte zarfa koyarak oyunu kullanır.  
 
27.1 Oy Kullanma (Değişiklik Taslağı) 

f. Oy kullanacak üye, Genel Kurul giriş kartı ve resmi kimlik incelemesinden sonra, Genel Kurul üye katılım listesinde adının karşısını imzalayarak, oy verme işleminin gerçekleşeceği kabine girer. Ayrı renk basılan aday listelerinden birini, kendisine verilen mühürlü zarfa koyar ve Yönetim Kurulu seçimi için oyunu kullanır.  Denetim Kurulu oylaması için ayrı kabin ve sandıkta oy verme işlemi gerçekleştirilir. Denetim Kurulu oylamasında, oy kullanacak üye giriş kartı ve resmi kimlik incelemesinden sonra, Genel Kurul üye katılım listesinde adının karşısını imzalayarak, oy verme işleminin gerçekleşeceği kabine girer. Ayrı renk basılan aday listelerinden birini, kendisine verilen mühürlü zarfa koyar ve Denetim Kurulu seçimi için oyunu kullanır.

Editör: Haber Merkezi