Bursaspor 2021 yılını 2 farklı yönetim, 4 farklı teknik direktör ve birçok oyuncuyla geçirdi. 2020-2021 sezonununda Play-Off'lara kalamayan Bursaspor, ligi 46 puanla 10.sırada bitirdi. Vakıfköy gençleriyle mücadele eden yeşil beyazlılar geçen sezon 34 maçta 14 galibiyet, 4 beraberlik ve 16 mağlubiyet aldı.

Mart ayında Ali Akman şokuyla sarsılan Bursaspor'da takımın genç forveti bedelsiz olarak Bundesliga ekiplerinden Eintracht Frankfurt'a gitti.

Mayıs ayına gelindiğinde ise Bursaspor için genel kurul zamanıydı... Önce 22 Mayıs'ta yapılması planlanan kongre pandemi nedeniyle 2 kez ertelendi. 30 Ağustos 2020'de Bursaspor Başkanlık görevine gelen Erkan Kamat, 5 Haziran 2021'de yapılan Genel Kurul'da Başkanlığı Hayrettin Gülgüler'e devretti.

İş insanı Emin Adanur tüzük gereği aday olamadığı için seçimde Hayrettin Gülgüler'i Başkan adayı olarak gösterdi.

29.Başkan Gülgüler oldu

Erkan Kamat, Serdar Acarhoroz ve Hayrettin Gülgüler'in yarıştığı 3 adaylı kongrede seçimi kazanan Gülgüler, Bursaspor'un 29.Başkanı oldu. Oy kullanabilir 1502 delegenin katılımıyla yapılan seçimde 1173 geçerli 6 geçersiz oydan 652'sini alarak Başkanlığa seçilen Gülgüler'in yanı sıra Erkan Kamat 383, Acarhoroz ise 132 oy aldı. 

Tahta açıldı; 17 transfer yapıldı

7 Haziran'da mazbatayı alan Emin Adanur liderliğindeki yeni yönetim kapalı olan transfer tahtasını açtırdı ve 8'i yabancı 3'ü de kiralık olmak üzere  17 yeni ismi Bursaspor'a transfer etti.

Gana asıllı Alman kanat oyuncusu Reagy Ofosu, Azerbaycanlı kanat oyuncusu Namık Alaskarov, Belçikalı orta saha Massimo Bruno, Sloven santrfor Tim Matavz, Hırvat stoper Luka Capan, Arjantinli stoper Nicolas Zalazar, Gana asıllı Hollandalı kanat-forvet Elton Acolatse, Şilili orta saha Cristobal Jorquera, Altınordu'dan kaleci Erhan Erentürk, Fenerbahçe'den kiralanan 2 isim; sağ bek Uğur Kaan Yıldız ve orta saha İsmail Yüksek, Antalyaspor'dan kiralık sağ bek Mert Yılmaz, Göztepe'den ön libero Kubilay Sönmez,Altay'dan sol bek Mehmet Erdem Uğurlu ve 3 hafta sonra yolların ayrıldığı Ozan Sol ile Ufuk Budak Bursaspor'un 2021 yılında transfer ettiği isimler oldu. Ozan Sol Sakaryaspor'a, Ufuk ise Erzurumspor'a gitti. 2021'de Bursaspor'dan ayrılan isimler ise Ali Akman, Burak Kapacak, Ataberk Dadakdeniz, Cüneyt Köz ve Aykut Akgün oldu. İsmail Çokçalış ise tartışmalı bir şekilde sözleşmesini tek taraflı fesh ettiğini açıkladı.

2021'de 4 teknik adam çalıştı

2021 yılına geçen sezonun ikinci yarısıyla merhaba diyen Bursaspor geride bıraktığımız yılda 4 teknik direktör ile çalıştı. Geçen sezon görev alan Mustafa Er ile 2021-2022 sezonunun ilk haftasında yollar ayrıldı. Ardından sırasıyla Fatih Tekke ve Özcan Bizati'nin görev aldığı kulüpte son olarak 23 Aralık 2021'de Tamer Tuna ile anlaşmaya varıldı. 17 Aralık 2021'de de Sportif Direktörlük görevi için Deniz Kolgu'yla anlaşma sağlandı.

Bursaspor'da ilkler Adanur'la 2021'de gerçekleşti

Bursaspor'da göreve gelen en genç yönetici olan Bursaspor Yönetim Lideri Emin Adanur, yeşil beyazlı kulüp için ilklere imza attı. Tarihinde ilk kez stat isim hakkı satılan Bursaspor'un 'Bursa Büyükşehir Belediye Stadı' olarak telaffuz edilen stadı, anlaşma sonucu 'Bitci Timsah Park'a dönüştü ve kulüp bundan büyük gelir  sağladı. Ardından ilk kez Bitci Timsah Park'ta bir milli maç oynandı.

Ümit Milli Takımın, 2023 UEFA 21 Yaş Altı Avrupa Şampiyonası Elemeleri I Grubu'nda karşılaştığı İskoçya mücadelesi Bitci Timsah Park'ta oynandı. Son olarak ise Bitci Timsah Park'taki atıl alanda kalan dükkanlar için kiralama kararı çıkarıldı.

2021-2022 sezonuna istediği gibi bir başlangıç yapamayan Bursaspor, 2022'ye ise 19 puanla 17.sırada giriyor. 2022'de ise gözler her hareketi ile güven veren Tamer Tuna önderliğinde yapılacak yeni transferlerle oynanacak maçlara çevrildi.

Kaynak: EnBursa

Editör: Haber Merkezi