Bursaspor'un geleceği adına duyulan endişeler her geçen gün artıyor.

Bizler, durumun vahametini en derinlerde yaşarken, bu durumdan kurtarabilecek kurum ve kuruluşların duyarsızlığı gün geçtikçe artıyor.

Mali açıdan büyük bir çıkmazda olan Bursaspor için, yeni yönetimin gayret ettiğini her mecrada duyuyoruz. Ancak destek sözleri verenler de vermesi gerekenler de kılını kıpırdatmıyor!

Gerek dinamik dediğimiz zümre gerek Bursa'dan rant sağlayan resmi / özel tüm kuruluşlar, Bursaspor'u unumsamıyor.

"Onlar umursamazsa umursamasın!" demek geçiyor insanın içinden ama gelir kaynaklarının tamamı temlikli olan Bursaspor için bu desteklere ihtiyacımız var.

"Koskoca Bursa" diyoruz ama ama o koskoca Bursa, gelecek puan cezalarını ve transfer yasaklarını kaldıramıyor. Bir gecede toplanabikecek para, uydurma mazeretlerin ardına saklanarak Bursaspor'a aktarılmıyor.

Bursaspor'a verilen eski paraların har vurup harman savrulmasından doğan güvensizliği anlayabiliyorum ama şu dönemde o ihtiyaç olan miktarları, direkt muhataplarına ödeyerek kolayca o güven sorunu aşılabilir.

Daha açık bir örnek verelim:

Diyelim ki kulübün bana borcu var ve ödeyememiş, ben de Federasyon'a şikayet edip,dosyayı işleme koymuşum; illâ da paramı istiyorum.

Sen de parayı yönetime verirsen, parayı bana vermek yerine kendilerine harcayacaklarını düşünüyorsun ya da menajerlere vs. kaptıracaklarını...

Gel kardeşim, direkt parayı bana ver Bursaspor adına, gidelim notere, ben de kaldırayım şikayetimi... Sen de çık de ki : " Ben Bursaspor'un şu dosyasını hallettim."

Bu kadar basit... Yardım etmek istiyorum deyip de güven sorununu mazeret edenlere hiç inanmıyorum ben!

Kaldı ki yeni yönetime neden güvenmiyorsunuz. Adları üstünde "YENİ" yönetim. Eskinin günahını neden yenisine yüklüyorsunuz?

Bursaspor'un pırıl pırıl gençleri var. Çok da mutluyuz. Ancak bu yaşta, Bursaspor'un bu yükünü sırtlarına yüklemek de onlara haksızlık.

Onlar, var olan güzel bir kadronun içinde zamana yayarak forma şansı bulmalıyken, biz direkt olarak yükledik tüm sıkıntıları hem de ellerinden gelişimleri için gerekli olan süreyi çalarak.

Bu kadar borçla, bu ligde yaşayamayız.

Bu gençleri de bu ligde parlatsak da ciddi gelirlere satamayız.

Bizim Süper Lig'de olmamız elzemdir.

Bu yolculuk gururla devam edebilir; gençlerimizle sahnedeyiz diye sevinebiliriz ama sezon sonu hüsrana uğrarız.

Mutlaka transfere ihtiyacımız var. Eksi cezaları bile bertaraf edebilecek bir kadroya ihtiyacımız var. Yoksa falan takım da gelir bize 5 atar, 6 atar gider çok ağrımıza gider. O zaman isyan ederiz ama iş işten gecmiş olur.

Taraftar olarak genel kitlenin maddi hali malûm. Ortalama katkısı kombine, birkaç forma ve SMS'den öteye geçemiyor. Herkes yırtınsa bile ancak çorbada tuzumuz olur.

Asıl büyük katkıyı yapacak olanlar bellidir ve bu kişiler ve kurumlar Bursaspor'u maddi açıdan da manevi açıdan da yalnız bırakmaktadır. Ne acı !

İsyan etmek, küfretmek çözüm değil. Çözüm; güven mazeretlerini ortadan kaldırıldığını gösterebilmek.

Yine de sesleniyorum:

Eyy Bursa ! Bursa şehrinin ileri gelenleri...

Bursaspor'umuzun bu durumlarına hiç mi vicdanınız sızlamıyor?

Hadi anladık "Bursasporlu" değilsiniz, BURSALI da mı değilsiniz?

Saygılarımla.