İçinde bulunduğumuz sportif başarısızlığın nedenlerini hepimiz biliyoruz ve son bir gayretle kalan maçlarda paçayı kurtarmaya ve ligde kalmaya çalışıyoruz(!)

Takımın hali ortada. Kazanmak konusunda ciddi sorunları olan bir kadromuz var ama acı olan tarafı ise potansiyelimizin altında oynuyor olmamız.

Bana kalırsa oyuncular üzerinde muthiş bir baskı var.

Röportajlarda dile getirmeseler bile düşmekten çok korkuyorlar ve öz güven kaybı hat safhada.

En büyük sebeplerinden biri de taraftar tepkisi. Bu denli büyük bir camianın bir alt basamaktaki lige de düşmesi demek felaket demek ve düşüren kadroda anılmak korkutuyor oyuncuları.

Balıkesir maçının ilk yarısı hepimiz gördük; topa vurmayı, koşmayı bile beceremediler kaygı eşikleri yüksek olduğu için ama ikinci yarı taraftarın olumlu tepkisi, açık desteği karşısında dirildiler ve bir nebze toparlanıp galibiyeti aldılar.

Kocaelispor maçı da gergin bir maç olacak her iki takım adına da.

Sn. Mustafa Er başta olmak üzere bence tüm teknik ekip ve oyuncular maça gergin çıkacaklar. Hocam bize diğer maçlarda da lazımsın, lütfen takımı ateşleyeceğim derken tribüne göndermesinler seni.

İhtiyaçları olan şey ciddi bir taraftar desteği. Yapılacak her hatada gözü-kulağı tribüne dönen ve gelecek tepkiden dolayı korkak oynayan oyuncularımızın, hata yapsalar da desteğin devam ettiğini görmeye ihtiyaçları var.

Rakip için yapılan baskı ise bambaşka bir tribün zanaati bence.

Bursa deplasmanı denince akla gelen ilk şey agresif tribünlerdi. 6222 sayılı yasa sonrası bu agresifliklerin çoğu azaldı ama yine de Bursa deplasmanı çekinilen bir deplasman olmaya devam etti.

Bizlerin üzerine düşeni bence herkes biliyor; top bizdeyken coşku, rakipteyken baskı. Dikkat edilmesi gereken konu sonraki maçlara da bu tribünlerin lazım olduğunu unutmamak ve o ince çizgiyi anlık öfkelere kurban edip blokların kapanmasına sebep olmamak; bu konu adına ciddi sabır göstermeliyiz.

Düşman yaratmak ve tüm tribünün tepkisini belli bir oyuncunun üzerine gönderip, rakibin diğer oyuncularını rahat bırakmak da hata olacaktır. Saygısız paylaşımlar yapan bir rakip oyuncu adına yapılan paylaşımlar gerçek olursa, rakiplerin ekmeğine yağ süreriz.

BİZ BURSASPOR TRİBÜNLERİYİZ; neyi, nasıl, ne zaman ve ne şiddette yapacağımızı biliriz.

Münferit olarak gelip de kişisel öfkesini kusanlara mutlaka müdahale edilmeli ve tribün kapanmasına neden olacak davranışlarına engel olmalıyız.

Orada takımı desteklemek için boğaz patlatan binlerce taraftarın emeğine saygısızlık etmemeli kimse.

Sahaya yabancı madde fırlatmamalı.

Toplu halde küfredilmemeli.

Maç sırasında hakemlere ve rakip oyunculara baskıyı gök gürultüsü gibi yapmalıyız, havada bireysel küfürler uçuşmamalı.

Kendi oyuncularımızın duyacağı şekilde hatalara tepki vermemeli, küfretmemeliyiz. Onları sahada her halükarda destekleyeceğimizi göstermeli ve hissettirmeliyiz.

Maçın gidişatını belirleyecek olaylar olacaktır, doğru anda doğru tepkileri vermeliyiz.

Amigoların çevre kontrolü daima iyi olmalı, karşılıklı tribünler besteleri doğru anda ve beraber girmeli.

Kocaelili oyuncular oradan galibiyetle çıkamayacaklarını hissetmeli ve mental olarak düşmeliler.

Erken yenen ya da atılan goller olabilir, hatalı kararlar, verilen,verilmeyen kartlar olabilir; biz her an maçın içinde olmalı ama soğukkanlılıkla tribündeki desteği sürdürmeliyiz.

İnşallah Kocaeli maçıyla beraber bir çıkış yakalayacak ve hesapladığımızdan çok daha erken ligte kalmayı başaracağız.

İnanın, sağlam bir tribün, desteğini doğru veren bir tribün, BURSASPOR'umuzu bu sene ligde tutacak en önemli faktör.

Özetle; ceza yemeden ama her şeyin cezasını keseceğimiz bir maç olsun inşallah...

Saygılarımla...

Editör: Haber Merkezi