Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi'nin 3. haftasında Bursaspor Basketbol, İstanbul deplasmanında önemli bir galibiyete imza attı. Yeşil-beyazlılar, Sinan Erdem Spor Salonu'nda karşılaştığı Galatasaray MCT Technic'i 93-88 mağlup etti.
İki takımın da yüksek tempoyla başladığı mücadelede ilk periyot 20-20 eşitlikle geçildi. İkinci çeyrekte Leyton Hammonds'ın dış atışlardan sağladığı katkıyla hücum ritmini yükselten Bursaspor, savunmadan çıkardığı hızlı hücumları da etkili kullandı. Bu bölümde hızlı hücum sayılarında rakibine 17-3 üstünlük kuran yeşil-beyazlılar, soyunma odasına 45-41 önde gitti.
Galatasaray'ın serisine Bursaspor yanıt verdi
İkinci yarının başlangıcında Galatasaray 6-0'lık seriyle skoru 47-45'e getirerek üstünlüğü ele aldı. Sarı-kırmızılı ekip farkı 6 sayıya kadar çıkarsa da Bursaspor oyundan kopmadı. Buğra Çal'ın da katkısıyla yeniden kontrolü sağlayan Bursa temsilcisi, üçüncü periyodu 66-60 üstün tamamladı.
Final periyoduna avantajlı giren Bursaspor, Galatasaray'ın alan savunması karşısında bir süre hücumda zorlandı. Javon Freeman-Liberty'nin devreye girmesiyle yeniden skor bulan yeşil-beyazlılar, son 5 dakikaya 78-71 önde girdi.
Taylor kritik anlarda sorumluluğu aldı
Galatasaray adına Şehmus Hazer'in son periyotta üst üste bulduğu sayılar maçın gidişatını değiştirdi. Hazer'in 15 sayılık serisiyle ev sahibi ekip bitime 3 dakika 40 saniye kala skoru 80-80'e getirdi.
Maçın düğümünün çözüldüğü bölümde ise Bursaspor'da Brandon Taylor sahneye çıktı. Önce basket faulle yeşil-beyazlıları yeniden öne taşıyan Taylor, ardından bire bir hücumdan bulduğu basketle farkı 5 sayıya çıkardı: 87-82.
Galatasaray son bölümde farkı yeniden 1 sayıya kadar indirse de Bursaspor kritik anlarda ayakta kaldı. Bitime 27 saniye kala Şehmus Hazer'in iki serbest atıştan da yararlanamaması ev sahibi ekip adına önemli bir fırsatın kaçmasına neden oldu. Leyton Hammonds'ın serbest atış çizgisinden bulduğu sayılarla avantajını koruyan yeşil-beyazlılar, parkeden 93-88 galip ayrıldı.
Hammonds 25, Taylor 21 sayı
Bursaspor'da Leyton Hammonds 25 sayıyla takımının en skorer oyuncusu olurken, Brandon Taylor 21 sayı ve 10 asistle double-double yaptı. Javon Freeman-Liberty 19, Michael Moore ise 11 sayıyla galibiyete katkıda bulundu.
Galatasaray'da Nikola Ivanovic 18, Şehmus Hazer 17, Aleksej Nikolic ise 12 sayıyla mücadele etti.
PERİYOTLAR: 20-20, 41-45, 60-66, 88-93





