Mudanya’nın Dere Mahallesi yeni bir organizasyona daha ev sahipliği yapıyor. Bu yıl 3’ncüsü gerçekleştirilen Köyler Arası Futbol Turnuvası tam gaz devam ediyor. Dere Mahallesi Spor Tesisleri’nde oynanan mücadelede Dereköyspor ile Mürselköyspor karşı karşıya geldi. İki mahalle sakinleri de sıcak havaya rağmen maça büyük ilgi gösterdi. İki takım oyuncularının da centilmen oyunları büyük alkış aldı.

KÖYLER KAYNAŞIYOR

Yunanistan’dan göçen dedelerinin köyü kurduğunu vurgulayan Dere Mahalle Muhtarı Nedim Oruç, Büyükşehir Belediyesi’nin yaptırdığı halı sahada düzenli olarak turnuvalar düzenlediklerini ifade ederken, “Köyler arasında çok güzel bir kaynaşma oluyor. Soyunma odası ve tribünün olmaması ise büyük bir sıkıntı. Büyükşehir ve Mudanya belediyelerinden bu konuda yardım bekliyoruz. Turnuvanın ilk gününden itibaren yanımızda olan Kopal Sağlık Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ergin Kopal ile MUYAD Başkanı Sahip Keçici’ye de desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu.

KÖTÜ ALIŞKANLIKLAR SONA ERDİ

Aynı zamanda turnuvanın organizatörü de olan Dereköy Fidanspor Kulübü Başkanı Mustafa Dursun, 18 takım ve 450 futbolcunun katıldığı çekişmeli bir turnuvaya ev sahipliği yaptıklarını vurgularken, “Gençleri kötü alışkanlıklardan kurtarıp, spora yöneltmek istiyoruz. Bu konuda bize desteklerini esirgemeyen Özel Anadolu ve Özel Esentepe hastaneleri Yönetim Kurulu Başkanı Ergin Kopal ile Sahip Keçici’ye şükranlarımızı sunuyoruz” dedi. 

AMAÇ SPORA TEŞVİK

Dereköyspor’un takım kaptanı Aykut Bayrak da mahallelerinin gençleri spora teşvik etmek için ellerinden geleni yaptığını açıklarken, “ Sponsorlarımız Özel Esentepe ve Özel Anadolu hastanelerine teşekkür ederiz. Gençlerin spor yapabilmeleri için önemli destekleri oldu” açıklamasında bulundu.

GENÇLER SAHALARDAN UZAKLAŞTI

Mürselköyspor’un takım kaptanı Celal Özcan ise turnuvanın köyler arasındaki dayanışmanın artması ve kaynaşmanın sağlanması için önem taşıdığının altını çizerken, “ Gençlerimiz spor sahalarından uzaklaştı. Internet cafe, tablet veya telefonlarla zaman harcıyorlar. Böyle bir ortamda bizleri buluşturdukları için Dere mahallesine, destekleri için de Özel Anadolu ve Özel Esentepe Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Ergin Kopal ile yönetim kurulu üyesi Sahip Keçici’ye teşekkür ederiz” dedi.
Turnuvanın hakemleri de mücadelelerin centilmence geçtiğini belirtip, tüm ekiplere başarılar diledi.

GOL YAĞMURU 

Öte yandan Dereköyspor ile Mürselköyspor’un karşılaşması gol yağmuruna sahne olurken, mücadele 5-5 beraberlikle tamamlandı. Ev sahibi ekibin gollerini Şahin Şentürk atarken,  Mürselköyspor’un golleri Ahmet Mas(3), Ersin Çabuklar ve kaptan Celal Özcan’dan geldi.

Editör: Haber Merkezi