Kırmızı-Beyazlılar centilmenliğin ters köşe olduğu karşılaşmada Hamitlerspor’a 4-2 yenilmekten kurtulamadı. Süper Amatör Lig A Grubunda oynanan maçta kırmızı kartlar ve verilmeyen penaltı kararıyla Gemlikspor karşılaşmayı 9 kişi tamamlarken Hamitlerspor 10 kişi tamamladı.

Centilmenliğin uygulanmadığı maçta en enteresan ise Gemlikspor kalesine atılacak penaltı öncesinde kaleci Emre orta hakem Serkan Pınar’ın verdiği kararı protesto ederek kalesine geçmek istemedi. Orta hakemin ısrarı ile kalenin ortasında yer alan Emre’nin kıpırdamadan durmasına karşılık Hamitlerspor kaptanı Erdal’ın atışı kullanarak topu ağlara göndermesi seyircilerin tepkisini çekti.

Geniş güvenlik önleminin alındığı karşılaşmaya iki takımda gol için başladı. Henüz 2.dakikada ceza yayı üzerine atılan topla bir anda kaleciyle karşı karşıya kalan Sinan kalecinin yanında topu ağlara göndererek Hamitlerspor’u 1-0 öne geçirdi. Yediği golden sonra daha organize ataklar düzenleyen Gemlikspor beraberlik golü için rakip kaleye gelmeye başladı. 24.dakikada Tuncay’ın soldan yaptığı ortadan gelen topa Muharrem Deliçam yükselerek vurduğu kafa şutu ile Gemlikspor’u beraberliğe taşıdı: 1-1.

30.dakikada Gemlikspor’un geliştirdiği atak sonucu doğan karambolda beraberlik şansını Hamitlerspor kalecisi Alican topu çelerek önledi. İlk yarının bu skorla bitmesi beklenirken 44.dakikada Tolga’nın ortasına altı pasta kaleci boşa çıkınca Sinan kafa ile tamamlayarak Hamitlerspor’u 2-1 öne geçiren golü kaydetti ve ilk yarı bu skorla bitti.

İkinci yarının başlama düdüğüyle birlikte beraberlik için rakip kalede gol arayan Gemlikspor atağında köşe atışından gelen topu yakın mesafeden kaleye gönderen Muharrem Özbaşaranoğlu’nun vuruşu yan direkten döndü. 55.dakikada yakaladığı pozisyonu gole çeviremeyen Hamitlerspor, 72’de köşe atışından gelen topa dokunan Tunahan’la 3-1 öne geçmesini bildi.

İki farklı geriye düşen Gemlikspor daha atak oynamaya başlarken 72.dakikada yaşanan karambolda Tuncay’ın golüyle skoru 3-2’ye getirerek beraberlik için umutlandı.

KIRMIZILI MAÇ
Maçın 75.dakikasında ise ikili mücadele sonrasında futbolcuların birbirlerine sert girmeleri ve yaşanan tartışmalar emniyet güçleri ve iyi niyetli futbolcu ve teknik adamların gayretiyle önlendi.

Olaylara meydan verdiği gerekçesiyle Gemlikspor’dan Fırat ile Hamitlerspor’dan Murat kırmızı kart görerek oyun dışında kalırken olaya karışan futbolcuların belirlenmesinde yapılan hatalı karar dikkat çekti. Beraberlik için rakip kalede pozisyonlar bulan Gemlikspor’a Hamitlerspor kalecisi Alican kurtarışlarıyla izin vermedi.

Karşılaşmanın 87.dakikasında ise soldan gelişen atakta Ömer’in şutunun Hamitlerspor’lu Tolga’nın koluna çarpmasına devam kararı veren orta hakemin kararı futbolcuları isyan ettirirken devam eden oyunda ani gelişen atakla ceza sahası içinde Sinan’ın Muharrem Özbaşaranoğlu tarafından düşürülmesinde hakem beyaz noktayı gösterirken, futbolcuyu da kırmızı kartla cezalandırarak Gemlikspor’u sahada 9 kişi bıraktı.

FAİR PLAY’Mİ HIRS MI?
Hakemin kararına uzun süre itiraz eden Gemlikspor’lu futbolcular ile kaleci Emre’nin protestolarına seyircilerde ortak oldu. Kalecinin önce direğin dışında beklemesini kabul etmeyen hakem Serkan Pınar kalecinin ortada durmasını istedi.

Kaleci Alican’ın ellerini göğsünde tutarak beklemesine karşılık atışı kullanan Erdal’ın topu filelere göndermesini centilmenlik dışı olarak gören Gemlikspor’lu futbolcular ile seyirciler Kaptan Erdal’ı uzun süre protesto etti. Çekişmeli ve bir o kadarda hakem kararlarının damgasını vurduğu karşılaşma Gemlikspor’un sahasında 4-2 yenilgisiyle kapandı.

Verdiği kararlarla seyircilerin büyük tepkisini alan orta hakem ve yardımcıları güvenlik güçleri arasında sahayı terk ettiler.

Saha: Gemlik Suni
Hakemler: Serkan Pınar 1, Cihat Sevi 1, Mert Çetinkaya 1
Gemlikspor: Emre 3, Osman 4, Ömer 5, Fırat 4, Muharrem Özbaşaranoğlu 4, Muharrem Deliçay 5, Ekrem 5, Ramazan 5, Murat Yarar 5, Tuncay 5, Gürkan 4
Hamitler: Alican 7, Tolga 5, Talat 5, Kaan 5, Tunahan 5, Hilmi 3, (Murat 4) Tamer 5, (Güven 1) Yunus 5, (Ferdi 2) Erdal 5, Anıl 5, Sinan 7
Goller: Dk.2-44 Sinan, Dk.70 Tunahan, Dk.90 Erdal (Penaltı) (Hamitlerspor), Dk.24 Muharrem Deliçay, Dk.77 Tuncay (Gemlikspor)
Kırmızı Kart: Dk.75 Murat (Hamitlerspor), Dk.75 Fırat, Dk.88 Muharrem Özbaşaranoğlu (Gemlikspor)
Seyfettin ŞEKERSÖZ

Editör: Haber Merkezi