Statü gereği 4 bölgede 108 takımın yarıştığı ve 3. Lig'e her bölgeden 1 takımın çıkacak olması heyecanı daha da arttırdı. Öncelikle Bursa Takımlarının yer aldığı 7. Grupta 4 takım ve 8. Grupta iki Bursa bir Çanakkale temsilcisi ile start aldı. Son durumda genel puan durumu ve ikili averaj dikkate alınacaktı. Görükle İpekspor ile Mustafakemalpaşa'nın yarışı nefesleri kesti.

Bu ligde ilk karşılaşmada İnegöl deplasmanında Kafkaspor'a konuk olan Görükle İpekspor 3 puana ulaşan ekip oldu. 2. Haftada evinde Mustafakemalpaşa'yı konuk eden Görükle İpekspor bu maçta gol bulamayınca puanlar paylaşıldı. 3. hafta oynanan ilk devrenin son maçında rakibi Elmasbahçeler karşısında sahadan puansız ayrılan Görükle İpekspor sonraki hafta evinde ağırladığı Kafkaspor'u 3-1 mağlup etti. 5. haftada Mustafakemalpaşa deplasmanına giden Görükle İpekspor maçı 1-1 bitirince gözler son maça çevrildi.

Son hafta evinde Elmasbahçeler'i deviren Görükle İpekspor en yakın takipçisi Mustafakemalpaşa ile 11'er puan topladı. Hal böyle olunca statü şartları devreye girdi ve genel averaja bakılmaksızın kura çekilişine kalındı.

Bölgesel Amatör Lig'de 7. grubun şampiyonu çekilen kura sonucu M.K.Paşaspor Belediye'ye üstünlük sağlayan Görükle İpekspor oldu. TFF'nin belirlediği statüye göre lideri belirlemek için Bursa Amatör Spor kulüpleri Federasyonu binasında iki kulüp başkanının da katılımıyla kura çekimi yapıldı.

Kura sonucunda Görükle İpekspor'un çeyrek finale yükselen taraf olduğu duyuruldu. Yeşil beyazlılar TFF'nin belirleyeceği bir şehirde 8. Grup lideri Bigaspor ile çeyrek final maçı oynayacak.

Editör: Haber Merkezi