Sol ayağını bir usta gibi kullanan Mert Efe Yalçın, futbola Mustafa Gönden Profesyonel Futbol Akademisi'nde başladı. Ardından Fethiye İdman Yurdu'na transfer olan Yalçın, bir yıldır Fethiye İdman Yurdu için ter dökmekte. Yalçın, Süper Lig takımlarının dikkatini şimdiden çekmiş durumda. Yalçın'ın ve ailesinin hangi takımı seçeceği henüz belli olmuş değilken, genç yıldızın nereye transfer olacağı sorusu akıllardan çıkmıyor.

'EN BÜYÜK HAYALİM BURSASPOR'

2007 yılında dünyaya gelen Mert Efe Yalçın, birçok Süper Lig kulübünün radarında. Başta Bursaspor olmak üzere Fenerbahçe, Galatasaray, Başakşehir, Konyaspor, Altınordu, Kasımpaşa ve birçok Süper Lig kulübü Yalçın'ı dikkatle takip ediyor ve genç yıldızı bünyelerine katmak istiyorlar. Yalçın, "En büyük hayalim Bursaspor'da forma giymek. Bursaspor'da kaptanlık yapmak ve Milli Takım'a kısa süre içerisinde yükselmek. Fakat ailemin kararına da saygı duyacak ve hangi takıma gitmemi isterlerse, gidip o takımda oynayacağım." ifadelerini kullandı.

Milli Takım Toplanma Kampı olan Riva'ya davet edilen Yalçın, Ağustos ayının 3. haftasında Riva'daki kampa katılacak ve hünerlerini bu kez de Riva'da, kampta gösterecek.

Mert Efe Yalçın'ın en büyük hedefi Bursaspor ve Milli Takım'da oynamak.

'AİLEM BANA ÇOK DESTEK OLUYOR'

Genç Yıldız, ailesinin kendisine çok fazla destek olduğunu ifade etti. Yalçın'ın hünerleri yalnızca futbolla sınırlı kalmıyor. 7. sınıfı tamamlayıp 8. sınıfa geçen Yalçın, 11 deneme sınavında 700 tam puan yaparak Türkiye birinciliği kazandı. Ailesi, genç futbolcunun, eğitimi içinde çaba sarf ediyor. Eğitimi arka plana atamayacaklarını ifade eden ailesi, "Çocuğumuzun eğitimini ikinci plana atmadığımız için transferi hakkında bugüne kadar karar vermedik" dedi.

Fethiye İdman Yurdu'nda top koşturan Yalçın yaşıtlarından bir adım önde gidiyor. 2006 yılında doğanlarla birlikte oynayan Yalçın, geçtiğimiz sezon, ilk 11'in vazgeçilmezlerinden oldu.

Ağustosun 3'üncü haftasında Riva Tesisleri'nde düzenlenecek olan Milli Takım kampına katılacak olan Mert Efe Yalçın, tatilini de futbol topuyla haşır neşir olarak geçiriyor.

Bursa Hayat

Editör: Haber Merkezi