Kurtuluşspor antrenörü Erdoğan  Sarıuşak maç sonunda açıklamalarda bulundu "Geçen hafta kazandığımız Derincespor maçının anlamlı ve değerli olması adına, Kestelspor maçını kazanmamız gerekiyordu. Hafta boyunca yaptığımız çalışmalarda bu yöndeydi. Rakibin uzun toplarla kalemize geleceğini, bizim ise topu yere indirip, özellikle ayağa pas oyunuyla, kanatlardan ve defans arkasına yapacağımız koşularla, gol bulmayı hedeflemiştik.

Oyunda istediğimiz gibi gelişti, maç 0-0 İken kaleciyle karşı karşıya, üzerinden aşırdığımız top gol olsaydı, maç daha farklı olabilirdi. Penaltı pozisyonundan önce, hakemin bariz faulümüzü vermeyerek, devamında penaltı düdüğünü çalması, hakem açısından büyük bir talihsizlik ve hataydı. 1-0 mağlubiyetten sonra oyundan kopmayarak, skoru yakalamaya çalıştık. Kaçırdığımız bariz gol pozisyonlarından sonra devreyi mağlup kapattık. Devre arası konuşmamda, sakin, sabırlı , ne yaptığını bilen takım hüviyetinde oynamamız gerektiğini konuştuk.

Akabinde skoru lehimize çevirebilecek pozisyonlar bulduk, maalesef  değerlendiremedik. Sezon  boyunca, bulamayacağımız kadar duran top kullandık, etkili olamayınca oyunun son bölümlerinde, alınabilecek tüm riskleri aldık. Haliyle rakip, kalemize kontra atak toplarla, tehlikelerde yarattı. Oyuncalarımın kazanma hırsı, azmi ve çabası beni memnun etsede, mağlûp olmanın üzüntüsünü yaşıyoruz. Hedefimiz takımımızı ligde bırakmak. Bu saatten sonra kusur aramak yerine, gelecek maçlar için neler yapabiliriz, bunun çabasını göstermek için çalışmalarımıza kaldığımız yerden devam edeceğiz" dedi.

Editör: Haber Merkezi