ING Basketbol Süper Ligi ekiplerinden TOFAŞ, 2021-2022 sezonu hazırlıkları kapsamında katıldığı hazırlık turnuvası Gloria Cup 2021’deki ikinci maçında Euroleague ekibi Zalgiris Kaunas ile karşılaştı. Gloria Sports Arena’da oynanan karşılaşmaya Berk Uğurlu, Pako Cruz, Emre Tanışan, Tomislav Zubcic, Muhsin Yaşar beşiyle başlayan Mavi Yeşilliler, ilk basketini Muhsin ile buldu. Maçın 5. dakikasını 6-10 geride geçen Bursa ekibi, Kasey Shepherd’ın üçlükleriyle 7. dakikada skoru 14-17 yapsa da ilk periyodu 16-23 geride kapattı.

İkinci çeyreğe Tomislav Zubcic’in sayılarıyla hızlı başlayan TOFAŞ Basketbol Takımı, Kasey Shepherd’in üç sayılık basketiyle 12. dakikada 24-23 öne geçti. Ancak üstünlüğü koruyamayan Mavi Yeşilli takım, rakibin sayılarına Muhsin Yaşar ve Elgin Cook ile karşılık verse de soyunma odasına 30-39 geride girdi.

Üçüncü periyodun başında Tomislav Zubcic, Jeremy Simmons ve Elgin Cook’un elinden basketler bularak farkı 3’e çeken TOFAŞ, Kasey Shepherd’ın orta mesafeli basketiyle 23. dakikada durumu 38-41 yaptı. Çeyrek sonunda Muhsin Yaşar-Berk Uğurlu ikilisinin elinden sayılar bulan Bursa temsilcisi, son periyoda 48-53 geride girdi.

Dördüncü çeyreğin başında Tomislav Zubcic, Pako Cruz, Berk Uğurlu, Jeremy Simmons ve Kasey Shepherd’in sayılarıyla 16-0’lık seri bularak başlayan TOFAŞ Basketbol Takımı, 36. dakikada 11 sayı farkla üstünlük sağladı: 64-53. Kalan sürede Elgin Cook, Kasey Shepherd ve Pako Cruz’un basketleriyle skoru elinde tutan Mavi Yeşilli takım, parkeden 71-57 galip ayrıldı.

Zalgiris Kaunas karşısında TOFAŞ’ta 18 sayı-2 ribaund-3 asist ile oynayan Kasey Shepherd maçın “en değerli oyuncusu (MVP)” seçilirken; Elgin Cook 13 sayı-10 ribaund-4 asist ile double-double yaptı.

TOFAŞ Basketbol Takımı, Antalya kampındaki üçüncü gününü maç yapmadan geçirecek. Mavi Yeşilliler, Gloria Cup 2021’deki üçüncü ve son maçını 12 Eylül Pazar günü Rusyas temsilcisi Lokomotiv Kuban ile yapacak. Gloria Sports Arena’da oynanacak karşılaşma saat 14.30’da başlayacak ve D-Smart’tan canlı yayınlanacak.

Editör: Haber Merkezi