Karşılaşmaya Bursa temsilcisi Tomislav Zubcic , Berkan Durmaz  , Jeremy Simmons , Semaj Christon , Tarık Phillip beşiyle başladı.

İlk çeyrekte boyalı alanı etkin kullanan lacivert beyazlılar, dış atışlarda istediği verimi alamayınca konuk ekip 4 sayılık bir farkla öne geçti. (13-17)

Berkan Durmaz’ın 4 pozisyondan da eli boş dönmesi Bursa ekibini zora sokarken, Jeremy Simmons’un pota altında elde ettiği sayılar öne geçmeye yetmedi ve ilk çeyrek Bahçeşehir Koleji’nin üstünlüğü ile sona erdi. (19-25)

İkinci periyot sert pozisyonlara sahne olurken 3 kez hakem kararına itiraz eden TOFAŞ yönetimi bir teknik faul aldı.

Erick Green ile skor üretmeye devam eden Bahçeşehir koleji, TOFAŞ’ın top kayıplarını iyi değerlendirdi ve soyunma odasına 5 sayılık üstünlükle gitti. (39-44)

Oldukça zorlu geçen mücadelenin üçüncü çeyreğinde, Bahçeşehir'in üstün performansı devam etti ve fark çift hanelere ulaştı. (46-58)

Christion-Simmons ikilisiyle iyi bir oyun çizen ev sahibi takımda hakem kararlarına sert itirazlar devam edince, baş antrenör Hakan Demir ikinci teknik faulünü alarak soyunma odasına gönderildi.

Boyalı alanı domine eden TOFAŞ çift hanelere çıkan farkı hızla eritti ve Berkan Durmaz'ın üç sayılık basketiyle üçüncü çeyrek eşitlikle noktalandı. (62-62)

Karşılaşmanın kader periyoduna hızlı başlayan taraf ev sahibi takım oldu. 

Yalçın Küçükozan başkanlığında daha etkili ve dinamik bir oyun çizen Bursa temsilcisi geriden gelerek 9-0'lık seri yakaladı ve uzun sürenin ardından yeniden öne geçti. (72-63)

Son çeyreğin neredeyse ilk yarına kadar skor üretmekte zorlanan İstanbul temsilcisi ilk sayısını 6. dakikada kaydedebildi.

Berk Uğurlu'nun elinin sıcak olduğu bir periyot geçerken, önce boyalı alanda sonraysa yayın gerisinden bulduğu sayılarla, farkı çift hanelere çıkaran taraf bu kez TOFAŞ oldu. (77-67)

Erick Green ve Shannon Evans ile farkı eritmeye çalışan konuk takıma Tomislav Zubcic ve Berk Uğurlu'nun cevapları gecikmedi (82-75)

5 oyuncusunun çift hanelere ulaştığı karşılaşmada TOFAŞ sahadan 87-80 ayrıldı.

SALON: TOFAŞ Spor Salonu

1. Periyot: 19-25
2. Periyot: 39-44 (İlk Yarı Sonucu)
3. Periyot: 62-62
4. Periyot: 87-80 (Maç Sonucu)

TOFAŞ: Tomislav Zubcic 5 , Berkan Durmaz 8 , Jeremy Simmons 12, Semaj Christon 12 , Tarık Phillip 14 , Berke Büyüktuncel, Berk Uğurlu 14, Akoon Purcell 11 , Alihan Demir 2, Bora Satır,  Mert Konuk, Muhsin Yaşar 9.

BAHÇEŞEHİR KOLEJİ; Jamal Jones 15, İsmet Akpınar , Thomas Robinson 4 , Erick Green 27, Burak Can Yıldızlı 2, Shannon Evans 20, Hadi Özdemir , Rıdvan Öncel , Deniz Kılıçlı, , Thomas Akyazılı, Joshua Owens 4, Erkan Yılmaz 8.

HAKEMLER: Mehmet Karabilecen, Ozan Çakar, Can Mavisu.

Editör: Haber Merkezi