Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi 8. haftasında deplasmanda Gaziantep Basketbol’a 69-87 mağlup ederek yenilmezlik serisini 8 maça çıkaran TOFAŞ’ta Başantrenör Orhun Ene ile oyunculardan Yiğit Arslan, karşılaşma sonrası düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Gaziantep Basketbol’un geçen yıl ligi kendilerinden yukarıda bitirdiğini ancak Kırmızı Siyahlıların bu sezona istedikleri gibi başlayamadığını hatırlatan deneyimli çalıştırıcı, “Biz de bu sezon belli bir ritmi ve kendi özgüvenimizi yakaladığımız için esasında oyunun belli anlarında eğer rakibimiz hatalar yapmasaydı bence biraz daha yakın bir maç olabilirdi. Oyuncularımı da tebrik ediyorum. Oyunu ciddiye aldılar. Bazen takımların ligdeki sıralamasına göre oyuncular değerlendirir ve ona göre bir basketbolla sahaya çıkar ama biz bunu yapmadık. Rakiplerini ciddiye alarak saygı duydular. Bir anlamda da beklediğimizin üzerinde bir farkı yakaladık” dedi.

Milli maçlar nedeniyle verilen ara sonrası lige dönüşte bazı sıkıntılar yaşandığını dile getiren Orhun Ene, “Biz oyuncularımızın milli takımında olmasını istiyoruz. Her oyuncumuza kendi ülkesinin milli takımında olabilmesi için destek oluyoruz, gönderiyoruz. Ivan Paunic belki kişisel sebeplerinden dolayı Gaziantep’te aramızda olamadı ama Barış Ermiş’i yaşadığı ufak tefek sakatlıklarından dolayı tam olarak oynatamadık. Kenny Kadji hasta ve yorgun geldi. Bu süreçte bizle antrenman yapmakta çok zorlandı. Oyuncuların ve kulüplerin üzerine bu kadar giderek, bütün bu sorumlulukları onlar vererek, böyle bir yapı ve düzen kurmanın basketbola zarar vereceğini düşünüyorum. Bu sadece kişisel anlamda benim kulübüm için değil. Her takım için böyle. O yüzden biz her türlü iyi niyetliyiz, milli formanın ne olduğunu anlıyoruz. Bu anlamda saygı duyuyoruz. Oyuncularını vermeyen Euroleague takımlarına da saygı duyuyoruz. Onların da çok önemli kararlar vermesi gerekiyor ama neticede burada zarar gören insanlar var. Bunun bu şekilde devam etmesi; insanların bu çağda hala bir araya gelip, akıllı bir organizasyon kuramamasını anlamak mümkün değil. O yüzden kulüplerin sıkıntılarını da düşünerek bir çıkış yolunun bulunması gerekiyor” şeklinde konuştu.

Başantrenör Orhun Ene son olarak ligde hafta sonu oynayacakları Galatasaray Odeabank maçına da değinerek, şu ifadeleri kullandı; “İnşallah milli takımlarda yorulan, yıpranan oyuncularımız ve sakatlarımız iyileşir ve tam kadro parkede oluruz. Değerli bir rakiple oynayacağız. Güzel bir mücadele bizi bekliyor. 3 gün içinde o maça hazırlanmaya çalışacağız.”

YİĞİT ARSLAN: NAMAGLUP UNVANIMIZI SÜRDÜRÜYORU
TOFAŞ Basketbol Takımı’nın genç yıldızlarından Yiğit Arslan, namağlup liderliklerini sürdürmelerinin mutluluk verici olduğunu belirtti. Gaziantep Basketbol takımını mücadelesinden dolayı tebrik eden Arslan, “Onlar için de önemli bir maç olduğunu biliyorduk. Hafta boyunca maça çok iyi hazırlandığımızı düşünüyorum. Sahada da maçın başından sonuna kadar çok iyi mücadele ettik. Namaglup liderliğimizi sürdürüyoruz. Şimdi hafta sonu önümüzde Galatasaray maçı var. Ona da iyi bir şekilde hazırlanıp kazanmak istiyoruz” diye konuştu. 

Editör: Haber Merkezi