7DAYS Eurocup mücadele eden Frutti Extra Bursaspor, Top16 turunda deplasmanda Partizan ile karşılaştı.

Sırbistan'ın başkenti Belgrad'daki Stark Arena'da oynanan mücadelenin ilk çeyreğinde Bursa temsilcisi oldukça etkili bir savunma örneği gösterdi. Partizan'ın da birçok hücumdan eli boş dönmesini fırsata çeviren yeşil beyazlılar Onuralp Bitim'in ve Dave Dudzinski'nin pota altındaki mücadelesiyle rakibin, oyunun iplerini eline almasının önüne geçti.

Hücum ribauntlarında oldukça sıkıntıya giren taraf Frutti Extra Bursaspor olurken, Obradovic'in takımı ise hücumda oyun oynayamaz duruma geldi. İlk çeyreğin bitimine 4 dakika kala yalnızca 3 kez Bursa temsilcisinin potasına sayı bırakabilir Partizan'a yanıt Derek Needham'ın peş peşe bulduğu iki üçlük isabetiyle geldi ve ilk çeyrek 20-20 eşitlikle sona erdi.

İkinci periyotta ribaunt istatistiğini girdiği mücadeleyle yukarı çeken Potanın Timsahları bu kez de hücumdan yana gülmedi. Tam bir kovalamacaya sahne olan bu çeyrekte, özellikle son dönemde düşen performansıyla dikkatleri üzerine çeken Andrew Andrews pota altında Dave Dudzinski'ye indirdiği asistlerle geri dönüşün de sinyalini verdi.

Obradovic'in sık sık molaya gitmesi ise dikkat çekti.

Özellikle hücumda daha agresif bir oyun sahaya koyan Frutti Extra Bursaspor, ikinci çeyreğin son anlarında Hayes-Holland ikilisinin sayı mücadelesiyle oyundan kopmayacağını da gösterdi. Son hücumu Andrew Andrews ile değerlendiremeyen temsilcimiz soyunma odasına 38-37 geride gitti.

FARK 7, BURSASPOR YEMEDİ

Stark Arena'da üçüncü çeyrek Frutti Extra Bursaspor için Andrew Andrews'ün serbest atışlardan elde ettiği 4 sayıyla hızlı başladı. Sert bir periyodun oynandığı karşılaşmada Hayes- Andrews ve Holland- Needham ikilileri oyunun belirleyici kişileri oldu. Avramovic ve Kevin Punter ile ayakta kalmaya çalışan Partizan'da özellikle Punter'in iki kez dış çizgiden atış kullanırken yapılan faul farkın erimesine neden oldu. Karşılaşmada 7 sayıya kadar çıkan farkın erimesine engel olan Bursa temsilcisi son çeyreğe önde gitme avantajını da elde etti. (60-64)

Çeyrek final yolunda oldukça kritik dakikalara girilen karşılaşmada iki takımda ilk saniyelerde sayı üretmekte zorlandı. Pota altındaki kilit isimlerden biri olan Kevarrius Hayes, son çeyreğin başında 5 faulle oyun dışı kaldı. Önce Derek Needham ardından Hayes'ın yerine oyuna giren Metin Türen'in peş peşe bulduğu üç sayılık isabetle yeniden öne geçen Frutti Extra Bursaspor, Avramovic'in üç sayılık basketiyle işini zora soktu. Mucizeye ihtiyacı olan Frutti Extra Bursaspor'da John Holland adeta 'Ben buradayım' dedi ve bulduğu üçlük ile skoru 84-84'e getirdi ve karşılaşma uzatmaya gitti.

Uzatma periyoduna Andrews ve Holland'dan bulduğu iki üçlük isabetiyle hızlı başlayan Frutti Extra Bursaspor farkı 6 sayıya kadar çıkardı ve Obradovic'e molayı aldırdı.
Mola dönüşü müthiş bir oyun sergileyen Frutti Extra Bursaspor, Partizan'ı 103-95 mağlup ederek çeyrek finale yükseldi.

Editör: Haber Merkezi