Bu sezon özellikle gerçekleştirdiği transferler ile ligde adından söz ettirecek kulübün, hedefleri ve kent basketboluna artı değer katma ile ilgili projeleri paylaşılırken, özellikle altyapı vurgusu da dikkati çekti.

Final Gençlik Spor Kulübü İkinci Başkanı Tahsin Yıldırım, 2006 yılında Bursa’da Final Okulları ile başladıkları yolculukta, kendi okullarında yıllarca sporun gelişmesine katkı sunduklarına işaret etti.

15 yıldır spora ‘Final Spor’ adıyla değer katıldığının altını çizen Yıldırım, “Final Eğitim Kurumları olarak, kulübümüz ile birlikte hem Türk basketboluna, hem de kentteki tüm gençlerimize, altyapı da dahil olmak üzere güzel bir ortam oluşturma gayretinde olduk. Bursa’da bu heyecanı yaşamak çok güzel. Federasyon Kupası’nı da Bursa’ya kazandırmak, bizler için ayrı bir gurur oldu.” dedi.

Çeşitli takviyeler ile genç-deneyimli oyuncu harmanını gerçekleştirecek Final Spor’un, güçlü ligde iyi mücadeleler vereceğini vurgulayan Yıldırım, şöyle devam etti;
“Önceki yıl pandeminin başlaması bizleri çok etkiledi, belki de Bursaspor ile birlikte ING Basketbol Süper Ligi’ne çıkabilecektik. İstikrarlı bir şekilde basketbol hizmetini sunmaya gayret ediyoruz. Genç kategorilerimizdeki oyuncularımız, kendi salonumuzu kullanarak yerel liglerde mücadele veriyor. Bizler de TBL’de bazen harikalar yaratabiliyoruz, her şeyden önce bir eğitimi kurumu olarak önceliğimiz gençlerin spora teşviki ve spor ile bütünleşmeleri. Baktığımızda Bursa’da da muhteşem bir hareket var. Umuyorum ki, basketbol kentin tamamına yayılsın. Bursa gerçek bir basketbol şehri olarak, içerisinden pek çok değer yetiştirsin.”

Final Spor Genel Menajeri Mustafa Kemal Makinacı da, turnuvaya ilişkin çeşitli bilgiler verirken, amaçlarının kentin tamamına hizmet sunarak, basketbol sevgisini aşılamak olduğunu vurguladı.

Turnuvanın bu yıl daha bir değer ve anlam kazandığını dile getirerek, “Bu turnuva ligimizde bir marka, 13’üncüsü düzenleniyor. Federasyon Kupası ile beraber lig öncesinde en önemli turnuva. Bu organizasyona değer katmak için isim sponsorluğu anlaşması yaptık. Ne kadar çok paydaş yanımızda olursa bu organizasyonun ciddiyeti daha da artacaktır.

Biz Bursa’da herkesin Final Spor’uyuz. Naim Süleymanoğlu Spor Salonu’na herkesi bekliyoruz. Güzel faaliyetlerimiz olacak, Yıldırım bölgesinde de çalışmalarımız olacak. Basketbolu Bursa’nın her bir noktasında oynanabilir yapmak için kurumlarla işbirliği ile bunu gerçekleştireceğimize eminim.” açıklamalarında bulundu. 


Yeni forma tanıtıldı
 

Final Okulları 3-A sınıfı öğrencisi Ediz Demirtaş’ın defterine çizdiği forma tasarımı, gerçeğe dönüştü. Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek, bir öğrencinin tasarımını formasına yansıtan Final Spor, turnuva lansmanında formayı da tanıttı. Özellikle tasarım ve renkler itibariyle dikkati çeken forma, büyük beğeni topladı.

Editör: Haber Merkezi