Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi ekiplerinden TOFAŞ, beşinci hafta mücadelesinde Darüşşafaka Tekfen’e konuk oldu. Ayhan Şahenk Spor Salonu’nda oynanan mücadeleye Diante Garrett, Demonte Harper, Sammy Mejia, Kyle Weems, Jeff Withey beşiyle başlayan Mavi Yeşilliler, ilk sayısını Sammy Mejia ile buldu. Diante Garrett'ın basketleriyle skorda eşitliği sağlayan Bursa temsilcisi, 4. dakikada Jeff Withey'in sayısıyla üstünlüğü sağladı: 6-8. Kaptan Mejia'nın skor katkısının yanında Kyle Weems ve Diante Garrett'ın elinden üçlükler bulan konuk ekip, çeyreğin kalan bölümünde Kyle Weems, Jeff Withey ve Diante Garrett ile potaya giderek birinci periyodu 16-24 önde kapattı.

İkinci çeyreğin başında Muhaymin Mustafa'nın turnike basketiyle farkı çift hanelere (16-26) çıkaran TOFAŞ Basketbol Takımı, devamında rakibe 9-0'lık seri verince 14. dakikada skor 25-26'ya geldi. Bu seriye Jeff Withey ile son veren Bursa ekibi, devamında Muhaymin Mustafa ile sayılar bulsa da ev sahibi takım, 18. dakikada 34-32 üstünlüğü sağladı. Rakibin sayılarına Diante Garrett'ın üçlükleriyle karşılık veren TOFAŞ, Berkan Durmaz ile kullandığı son hücumda sayıyı bulamayınca devre 38-38 eşitlikle tamamlandı.

Karşılıklı basketlerle başlayan üçüncü çeyreğin ilk dakikalarında Diante Garrett ve Yiğit Arslan'ın sayılarıyla 40-42 öne geçen TOFAŞ, Kyle Weems'in üçlüğü sonrası Garrett ve Muhsin Yaşar'dan skor katkısı alarak 25. dakikayı 47-49 üstün geçti. Kaptan Mejia'nın faul çizgisinden kaydettiği sayıların ardından Kyle Weems'in üç sayılık basketiyle 9-0'lık seri yakalayan Mavi Yeşilliler, bu kez Yiğit Arslan ile bir üçlük daha bularak 27. dakika içinde farkı yeniden çift haneye çıkardı: 49-59.

Jeff Withey ve Diante Garrett'ın sayılarıyla son çeyreğe 55-63 önde giren TOFAŞ Basketbol Takımı, Weems ve Mejia'nın sayılarıyla farkı çift hanelerde tutmaya çalıştı: 57-67. TOFAŞ, Yiğit Arslan'ın üç sayılık basketiyle son 5 dakikaya 63-73 üstünlükle girerken, ev sahibi takım Peiners, Doğuş Özdemiroğlu ve Jon Diebler'ın sayılarıyla bitime 2 dakika kala farkı 4'e (69-73) çekti. Ancak son bölümde hata yapmayan TOFAŞ, Sammy Mejia ve Kenny Kadji’nin sayılarıyla sonuca giderek parkeden 78-82 galip ayrıldı.

Darüşşafaka deplasmanında TOFAŞ’ta ABD’li oyun kurucu Diante Garrett 23 sayı, 5 ribaunt, 6 sayıyla maçın en skorer ismi olurken; kaptan Sammy Mejia 16 sayı; Kyle Weems ise 15 sayıyla maçı çift hanelerde tamamladı.

Bu sonuçla ligdeki galibiyet sayısını 4’e çıkaran TOFAŞ Basketbol Takımı, 6. haftada evinde Banvit ile kozlarını paylaşacak. 10 Kasım Cumartesi günü TOFAŞ Spor Salonu’nda oynanacak maç saat 15.15’te başlayacak. Mavi Yeşilliler, 7 Kasım Çarşamba günü saat 20.00’de ise 7Days Eurocup’ta Alba Berlin’i ağırlayacak.

ORHUN ENE’YE ÇİÇEKLİ KARŞILAMA

TOFAŞ Basketbol Takımı Başantrenörü Orhun Ene, Darüşşafaka Tekfen maçı öncesi Ayhan Şahenk Spor Salonu’nda çiçeklerle karşılandı. Darüşşafaka Tekfen Başkanı Ümit Başkırt, Ene'ye Darüşşafaka kulübünde elde ettiği başarılar nedeniyle çiçek takdim ederken, Ene de bu jest karşısında Başkırt’a teşekkürlerini iletti.

Editör: Haber Merkezi