Bursaspor Durmazlar Baş Antrenörü Şemsettin Baş, antrenman öncesinde öğrencilerine yaptığı konuşmada maçın önemine değindi. Yaklaşık 2 saat süren antrenmanda Sakarya Büyükşehir Belediyespor maçının taktik provası yapıldı.

Antrenman öncesinde kaptanlar Salih Uğraşan ve Yunus Çankaya Perşembe akşamı taraftar desteği ile birlikte Astra Group Sakarya Büyükşehir Belediyespor’u mağlup etmek istediklerini söyledi.

Salih Uğraşan "Tüm mücadeleyi sahaya yansıtacağız"
Takım kaptanı Salih Uğraşan, dörtlü finalde kaybedilen ilk 2 maçın ardından Acıbadem Üniversitesi karşısında alınan galibiyetle özgüven kazandıklarını belirtti. Salih, Acıbadem maçıyla ilgili olarak şu açıklamalarda bulundu; "İlk iki maçta galibiyet almayı başaramamıştık. Acıbadem maçı tekrardan güvenimizin geri gelmesi ve iddiamız adına çok önemli bir maçtı. Bunun bilincindeydik. Onlarda son şans olarak görüyorlardı. İki taraf içinde çok önemli bir maçtı. Çok sert bir maç oldu. Sahada direnç gösterdik. Maç sonunda daha az hata yapıp, maçı kazandık. Güven açısından çok önemli bir engeli geçtik."

Astra Group Sakarya Büyükşehir takımının gruptaki ilk 3 maçından galibiyetle ayrıldığını belirten Salih, "Sakarya üç maçını da kazandı. Ancak henüz  Süper Ligi garantilemediler. Biran önce garantilemek isteyeceklerdir. Bu yüzden ekstra oynayacaklardır. Biz de devam etmek istiyoruz. Bu sezon buraya kadara geldik. Elimizden gelen mücadeleyi sonuna kadar verip kazanmak istiyoruz" dedi.  

Kapta Salih taraftarlara da seslenerek, "Taraftarımız eminim Perşembe akşamı burayı dolduracaktır. Bundan hiç şüphemiz yok. Bu sezon saha kapatma olaylarından çok etkilendik. Özelikle Eskişehir maçında olsalardı maçı kazanabilirdik. Sahaya yabancı madde atmaktan kaçınalım. Sahamızda bir maçımız daha olacak. Taraftarımıza bu uyarıyı yapmak istiyorum çünkü onlara çok ihtiyacımız var." dedi.

Yunus Çankaya "Taraftarımızın desteği ile kazanan taraf olmak istiyoruz"
Potanın Timsahları'nın ikinci kaptanı Yunus Çankaya ise geri de kalan tüm maçları kazanarak lige çıkmak istediklerini söyledi. Çankaya şu açıklamalarda bulundu; "Dörtlü final uzun bir süreç. Her maçın kendi içinde önemi var. Biz açıkçası kaybettiğimiz. Eskişehir maçından sonra çok üzüldük. O maçı hak ettiğimizi düşünüyorum. Bu mağlubiyete tepki vermemiz gerekiyordu. İstanbul’da hak ederek kazandık. Şimdi bu sezon hiç kazanamadığımız Sakarya ile oynayacağız. Taraftarımız ile birlikte bu maçı kazanıp, umutlarımızı sonuna kadar devam ettirmek istiyoruz. Diğer maçların durumuna göre de grup şekil alacak ama biz üç maçımızı da kazanıp inşallah mutlu sona ulaşmak istiyoruz. Taraftarımız sezon boyunca bizi çok iyi destekledi. Afyon serisinde çok büyük coşkuyla dörtlü finale kaldık. Keşke o maçta ceza almasaydık. Eskişehir maçında taraftarımızla oynayabilseydik çok daha farklı bir oyun ortaya koyabilirdik. Sakarya maçına onları bekliyoruz. Hiçbir şekilde provokasyonlara  gelmemelerini istiyoruz. Daha sonra iki maçımız olacak. Onlara fazlasıyla ihtiyacımız var. Maç ne olursa olursa olaylara karışmadan coşkulu bir atmosferde galip gelmek istiyoruz." dedi.

Editör: Haber Merkezi