Gerçekleşen kahvaltıya Teknik Ekip ve oyuncuların yanı sıra Amatör Şubelerden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Sezer Sezgin ve Genel Müdür Erhan Başoğlu katıldı.

Türk Telekom’u Yenerek Mesaj Verdik

Sezer Sezgin "Bursaspor Durmazlar basketbol takımı ailesinin vazgeçilmez unsuru siz kıymetli basın mensubu arkadaşlarım ağabeylerim herkese hoş geldiniz diyorum. Bursaspor durmazlar basketbol takımı olarak bu cumartesi günü ligin ikinci yarısının ilk karşılaşmasına çıkacağız. İlk yarıyı istediğimiz şekilde bitirdiğimizi düşünüyorum. Talihsiz sezon başlangıcımız olmasaydı daha üst yerde bitireceğimizden şüphemiz yoktu. Sezon çok zorlu geçiyor, Türkiye Basketbol liginde bu sene. Bütçesi çok yüksek takımlarla mücadele etmek zorundayız. Fakat Bursaspor Durmazlar basketbol takımı ligin yenilmez takımı Türk Telekom’u yenerek güzel bir mesaj vermiştir üst sıralar için.

Bursaspor Durmazlar olarak hedefimiz bir üst lige çıkmak. Bir üst lige çıktığımızda pastadan paylarımızda artacak gelirlerimizde artacak. Kendi ayaklarımızın üstünde durabileceğimiz bir bütçeyle takımı kurabileceğimizi düşünüyorum. Bursaspor çok büyük bir camia Basketbol takımının da futbol takımının yanında lokomotif olacaktır kesinlikle. Biz çıktıktan sonra gereğinin yapılacağından kimsenin şüphesi olmasın."

Biz Olursak Başarırız

Semsettin Baş "Öncelikle herkese hoş geldin diyorum. Sezer başkanın söylediklerine ek olarak biz gerçekten karşımızda birbirinden büyük zorlu bütçelerle mücadele ediyoruz. Öyle böyle bir fark yok. Telekom’un bütçesi Bahçeşehir’in Afyon’un Selçuklu Belediyesi, Antalya diğer belediye takımlarının da bütçeleri çok daha fazla bizden ama onlarda olmayan bizde var. Biz camia takımıyız.. Futbol takımımızın şampiyonluğunda olduğu gibi camia kenetlenirse biz çok daha farklı oluruz. Diğer bütçeler ne olursa olsun farklar ne olursa olsun onların üstüne çıkabiliyoruz. Çocuklarda bugüne kadar bunu gösterdi. Bunun devam etmesi lazım sezon başından beri bunu söylüyorum, çünkü biz farkı böyle yaratıyoruz. Tribünümüzle camiamızla siz değerli basın mensuplarıyla kenetlenip biz olursak diğer takımların hepsini bir şekilde yeneceğimizi gösterdik. Bu işin de son ana kadar devam edeceğini düşünüyorum ,çünkü gerçekten birbirinden zorlu 15 tane maç oynanacak bu 15 tane maçın sonunda fark yaratmak istiyorsak bu kenetlenmeyi son hafta gösterdiğimiz gibi devam ettirmemiz hatta arttırmamız gerekiyor. Cumartesi günü de zorlu bir maça çıkacağız, her maç zor, çünkü düşmeye aday takımlar play-off'a aday takımlar hepsi sıralamada yer almak için her maçı final havasında oynuyorlar, biz de öyle oynuyoruz hedef takım olduk aynı zamanda. Şimdi herkes bizi yenmek için bir gösteriyorsa iki göstermeye çalışıyor. Bundan sonrada ayakta kalmak zorundayız. Ufak tefek sakatlıklarımızda var ama inşallah bunu devam ettirmek istiyoruz."

"Karlo’nun Düzce maçında ihtimali biraz zayıf.Şu anda hiç antreman yapmıyor cuma günü bir daha deniyeceğiz. Bakalım oynar mı oynamaz mı biraz zor gözüküyor, Tuğberk başladı iki tane hazırlık maçında oynadı. Tabi antrenman  açığı var o makası kapatmak için biraz süreye ihtiyacı var ama bu hafta oynayacak. Son maçta hem taraftarımız olsun hem basın olsun hem protokol olsun her taraf doluydu. Bu çok önemli çünkü bunu göstermek zorundayız."

Biz Bursa Takımı Değiliz Bursa’nın Takımıyız

Erhan Başoğlu: “Taraftarlarımıza sezonun ilk yarısında gerekli çağrıyı yapamadık. Taraftarımızı Bursaspor Basketbol takımıyla belki daha fazla bütünleştirmemiz gerekiyordu, bütünleştiremedik. Biz Bursa takımı değiliz Bursa’nın takımıyız. Biz Bursasporuz, dolayısıyla Basketbolda ki bizim hedeflerimizde gün ve gün devam edecek Bursa'nın şunu çok iyi bilmesini istiyorum ben Bursa'da Bursa basketbolunda artık ciddi oranda bir Bursaspor var. Ve Bursaspor gelecekte Sırp liglerindeki takımların olduğu gibi kendi altyapısından oluşturarak, altyapısından yetiştirdiği oyuncularla üst yapıyı takviye ederek bu işte ilerleyecek ve Bursaspor gün gelecek az bütçelerle çok işi yapacak gün gelecek çok farklı hedeflere oynayacak. Ben Bursalıların özellikle Bursaspor'a Bursa’nın takımı oldukları için sahip çıkmalarını istiyorum. Bursaspor 1963 tarihinden beri rengini değiştirmemiştir. Yeşil-Beyaz dır. Şehrinde 1963 senesinden beri bütünleştirmiştir. Bu bütünleşme Bursaspor çatısı altında olmalıdır. Ben seyircilerimize bize kuvvetli destek olmasını istiyorum. Basketbol kültürünü Bursa'da oturmuş fakat sonradan açıp kapamalarla yeni nesle aktarılamamış basketbol kültürünün Bursaspor ile devam etmesini istiyorum. Farklı İstanbul takımlarının veya kurum takımlarının çılgınca patron oyuncağı olup para harcadıkları bütçelerle biz bunu yapmak istemiyoruz. Bu kente mal olmak istiyoruz. Bu şehir bunu hak ediyor, Bursaspor Basketbol takımının çalışmaları da bu yönde olacak ama biz seyircimizi mutlu etmeliyiz. Ben taraftarlarımızdan özellikle şunu istiyorum. Çok ciddi cezalar var. Ve aynı futbolda olduğu gibi bir temsilci sadece taraftarı izleyerek rapor tutuyor. Nedim beyden isterseniz sene başından beri bize toplam kesilen ceza miktarını ve biletli seyirciden elde ettiğimiz kazancıda size raporlayabiliriz. Bursaspor'u seviyorsak dolayısıyla desteklemeliyiz. Ama anons alacak ve ceza alacak davranışlardan da kaçınmalıyız. Özellikle ben taraftar kardeşlerimden bunları istiyorum.”

"Tofaş ile yapılan görüşmeler sırasında ben de vardım. Bursa’da çok net bir şekilde artık bu hayalden vazgeçmelerini söylüyorum. Bu Tofaş yetkilileri tarafından bize deklare edilmiştir. Ve şu kelimeyle deklare edilmiştir. Bu kelimenin altını çiziyorum ve üzüldüğümü belirtmek istiyorum. “Sizin seyirci kitleniz farklı bizim seyirci kitlemiz farklı biz kesinlikle net bir şekilde Bursaspor'la birleşmeyi düşünmüyoruz”

Grup başkanı Cenk Çimen Bey tarafından dile getirildi bu toplantıda. Dolayısıyla ben altını tekrar çiziyorum. Biz Bursa takımı değil Bursa'nın takımıyız rengimiz kurulduğundan beri yeşil beyaz."

Editör: Haber Merkezi