Yaklaşık 3 bin Bursaspor taraftarının desteği ile oynanan müsabakayı Bursaspor Amatör Şubelerden Sorumlu Asbaşkan Sezer Sezgin protokol tribününden takip etti. Potanın Timsahları sahaya Erdem, Karlo, Şahin, Mert ve Dejan Borovnjak beşiyle başladı.

Karşılaşmaya Karlo, Mert ve Erdem’in basketleriyle başlayan Bursaspor Durmazlar ilk 3 dakikayı 7-4 önde geçen taraf oldu. Karşılaşmanın geri kalan bölümlerinde Dejan, Şahin ile sayılar bulan Potanın Timsahları ilk periyodu 19-17 önde tamamladı.

Karşılaşmanın ikinci periyoduna Bursaspor Durmazlar Dejan Borovnjak ve Karlo Vragoviç ile bulduğu basketler ile başladı. Çeyreğin bitimine 6.47 kala Dejan Borovnjak’ın basketiyle Potanın Timsahları 26-22 öne geçti ve Sakarya ekibi mola aldı. Molanın ardından tam saha baskılı savunmasını sürdüren Potanın Timsahları Sakarya Büyükşehir Belediyespor’u hatalara zorladı ve Dejan Borovnjak ile üst üste sayılar buldu. Çeyreğin bitimine 3.45 kala Bursaspor Durmazlar farkı 10 sayıya çıkardı. 35-25

Agresif savunmasını devam ettiren Potanın Timsahları karşısında hücum etmekte zorlanan Sakarya Büyükşehir Belediyespor hücumlardan boş dönmeye devam etti ve Karlo Vragoviç, Erdem İlter sayılar bulan Potanın Timsahları müsabakanın ilk yarısını 14 sayı farkla 43-29 önde tamamladı.

İlk yarıda Bursaspor Durmazlar’da Dejan 17, Karlo 10, Şahin ve Erdem 6 sayı, Mert ve Salih ise 2 sayı attı.

Karşılaşmanın ikinci yarısına Bursaspor Durmazlar iyi başlamadı. Üst üste hücumlardan boş dönen Potanın Timsahları sayı bulamazken Sakarya ekibi farkı 9 sayıya indirdi. Çeyreğin bitimine 3.12 kala fark 3 sayıya indi. 49-46.. Bu dakikadan sonra sahneye Salih Uğraşan çıktı ve üst üste 6 sayı üretti ve Potanın Timsahları son çeyreğe 57-48 önde girdi.

Dördüncü periyod üst üste hücumlardan boş dönene Potanın Timsahları Sakarya ekibinin basketlerine engel olamadı ve çeyreğin bitimine 6.33 kala fark üç sayıya indi. 59-56..

Çeyreğin bitimine 5 dakika kala iki takımda üst üste dış şutlarda basket buldu ve son 3.44’e Potanın Timsahları 67-64 önde giren taraf oldu. Karşılaşmanın bitimine 2.58 dakika kala Hakan Yapar’ın basket faulden bulduğu sayılar ile Sakarya ekibi maçta 67-68 öne geçti.

Bu dakikadan sonra Karlo Vragoviç’in üst sayılık basketine Yiğitcan Turna karşılık verdi. Dejan’ın pota altında bulduğu sayı ile yeniden 72-71 öne geçen Potanın Timsahları Hakan’ın faul çizgisinden bulduğu basketler ile yeniden bir sayı geriye düştü. Çeyreğin bitimine 1.02 kala Karlo Vragoviç’in basket faulüyle Potanın Timsahları yeniden 75-73 öne geçti.  Son dakikada karşılıklı yapılan faulleri Şahin Ekmen sayıya çevirdi ve Potanın Timsahları sahadan 80-76 galip ayrılarak gruptaki ikinci galibiyetini elde etti.

DEjan en skorer isim
Maçın en skorer ismi Potanın Timsahları'nın dev pivotu  Dejan Borovnjak oldu. Dejan 25 sayı 6 ribaunt 3 asist ile oynadı. Karlo Vragoviç ise 20 sayı 5 asist ile maçı tamamladı.

Beşinci maç çarşamba günü
Dörtlü Finalin 5.haftasında Bursaspor Durmazlar, 31 Mayıs 2017 Çarşamba günü 19:00’da Nesine.com Eskişehir Basket takımı ile deplasmanda karşı karşıya gelecek.

Editör: Haber Merkezi