C Grubu’nda yer alan Bursaspor Durmazlar ilk maçında ligin iddialı ekiplerinden Eskişehir Basket ile Antalya Atatürk Spor Salonu’nda karşı karşıya geldi.

Baş Antrenör Şemsettin Baş, Eskişehir Basket karşısına Karlo Vragoviç, Yunus Çankaya, Salih Uğraşan, Şahin Ekmen ve Dejan Borovnjak beşini sürdü. Eskişehir Basket ise Evren Büker, Murat Göktaş, Joshua Duncan, Buğrahan Tuncer, Sean Marshall beşiyle sahada yer aldı.

Karşılaşmanın ilk basketini Salih Uğraşan ile Bursaspor Durmazlar buldu. Eskişehir Bakset ise Duncan ve Marshall ile sayılar üretti. Karşılaşmanın ilk 5 dakikalık bölümünü Eskişehir 12-7 önde tamamladı. Bu dakikadan sonra Karlo Vragoviç ile üst üste 3 sayılık basket buldu ve çeyreğin bitimine 3.15 dakika kala 16-14 Bursaspor Durmazlar öne geçti.

Bursaspor Durmazlar Yunus Çankaya’nın etkili 3 sayılık basketleriyle ilk periyodu 21-16 önde tamamladı. İlk çeyrekte Bursaspor Durmazlar'da Yunus Çankaya 11, Karlo Vragoviç 8 Salih Uğraşan 2 attı.

Karşılaşmanın ikinci çeyreğine Eskişehir Basket takımı Duncan’ın pota altında bulduğu basket ile başladı. Bu dakikadan sonra Karlo Vragoviç ve Yunus Çankaya dış şutlarda yüzdeli atmaya devam ettiler ve ikinci çeyreğin bitimine 5.42 kala Bursaspor Durmazlar 11 sayı farkla 29-18 önde girdi. Geri kalan dakikalarda Şahin Ekmen ve Erdem İlter ile sayılar üreten Bursaspor Durmazlar soyunma odasına 33-26 önde girdi.

İlk yarıda Yunus Çankaya 16, Karlo Vragoviç 11, Salih, Erdem ve Şahin 2’şer sayı üretti. Eskişehir Basket takımında ise Duncan 11 sayı ile oynadı.

Karşılaşmanın ikinci yarısına Dejan ve Yunus Çankaya’nın faul çizgisinden bulduğu sayılar ile başladık. Eskişehir Basket ise Marshall, Duncan ve Buğrahan ile sayılar buldu. Çeyreğin ilk 5 dakikalık dilimini 40-36 önde geçtik.

Çeyreğin bitimine 3.21 kala Eskişehir Basket Efekan Coşkun’un basket faulden bulduğu 3 sayı ile mücadelede 43-42 öne geçen taraf oldu. Çeyrek 52-52 Eskişehir Basket’in üstünlüğü ile tamamlandı.

Son çeyreğe Onur Sonsırma’nın 3 sayılık basketiyle başladık. Onur’un ardından Şahin Ekmen ile süt üste 2 3 sayılık basket bulan Bursaspor Durmazlar bitime 7 dakika kala 61-57 üstünlüğü ele geçirdi. Maçın son bölümünde DEjan Borovnjak ve Salih Uğraşan ile sayılar üreten Bursaspor Durmazlar sahadan 77-75 skorla galip ayrılmasını bildi.

Bursaspor Durmazlar'da 22 sayıyla Karlo Vragoviç en çok skor üreten oyuncu oldu. Vragoviç’i 17 sayıyla Yunus Çankaya takip etti. Maçın en skorer ismi ise Eskişehir Basket takımında 25 sayı atan Duncan oldu.  

C grubunda Bursaspor Durmazlar’ın yanı sıra Eskişehir Basket, Afyon Belediyesi, Petkimspor, Türk Telekom, Düzce Belediyesi ilk 2’ye girebilmek için mücadele ediyorlar.

Günün diğer müsabakaları ise Afyon Belediyespor – Düzce Belediyesi, Türk Telekom – Petkimspor arasında oynanacak.

Bursaspor Durmazlar kupanın ikinci gününde yarın saat:14:00’da Düzce Belediyesi ile Antalya Atatürk Spor Salonu’nda karşı karşıya gelecek. Müsabaka Bursaspor TV’den naklen yayınlanacak.

Editör: Haber Merkezi