Spor şehri Yıldırım hedefiyle hem gençlere hem de spor tesislerine yatırımlarını sürdüren Yıldırım Belediyesi’nin ‘Yıldırım’da 365 gün spor’ sloganıyla devam ettirdiği spor okullarında basketbol branşına çocuklar yoğun ilgi gösteriyor.

2003 ile 2009 arası doğumlu çocukların katıldığı basketbol kurslarında 135 öğrenci eğitim görüyor. Yıldırım Belediyesi Mimarsinan Spor Salonu’nda kurslarda çocuklara basketbol eğitiminin yanı sıra toplu ve topsuz oyunlar oynatılarak temel vücut gelişimlerinin sağlıklı olması amaçlanıyor.

Sağlıklı nesiller Yıldırım'da yetişiyor
Çocukların eğitim hayatının yanında en az bir spor dalı ile ilgilenmesinin önemini vurgulayan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, "Sağlıklı nesiler yetiştirmenin bir yolu da çocuklara sporu sevdirmektir. Sağlıklı nesiller yetiştirmek adına çocuklarımızı kötü alışkanlıklardan uzak tutmanın en etkili yolunun spor olduğu bilincindeyiz.

İlçemizde bulunan genç nüfusun spor ihtiyacına cevap vermek adına modern tesislerimizde 365 gün spor imkânı sağlıyoruz. Başta Yıldırımlı hemşehrilerimiz olmak üzere sağlıklı bir nesil inşa edebilmemiz için tüm aileleri çocuklarına spor alışkanlığı kazandırmaya çağırıyorum”" dedi.

Editör: Haber Merkezi