Nilüfer Belediyesi’nin bu yıl 4’üncüsünü düzenlediği Nilüfer Havacılık Festivali ve Yamaç Paraşütü Hedef Ligi 1. Etap Yarışları, iki gün boyunca gökyüzünü şenlendirdi. Fadıllı’da bulunan Nilüfer Belediyesi Havacılık Tesisleri’nde geniş katılımla düzenlenen yarışlar için farklı illerden gelen paraşüt tutkunları, Nilüfer semalarında renkli görüntüler oluşturdu. Otizmli ve down sendromlu çocuklar da festival alanında stant açtı ve renkli görüntülerin keyfini yaşadı.

Yamaç Paraşütü Hedef Ligi 1. Etap yarışlarında 8 takım, 47 bireysel sporcu yarıştı . 3 klasmanda yapılan yarışmada, Genel Klasman’da Adana Yamaç Paraşütü Kulübü’nden Mustafa Uri, Kadınlar Klasmanı’nda İzmir’den Gülşah Hoş, Takım Klasmanı’nda da Adana Büyükşehir Belediyesi Takımı birinci oldu. Yarışmada 3 ayrı klasmanda dereceye girenlere ödüllerini Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, eşi Seden Bozbey ile oğulları Meriç, Başkan Yardımcısı Yalçın Işıkyıldız ve  THK Yönetim Kurulu Üyesi Yaşar Türk verdi. Törende ayrıca yarışların düzenlenmesinde emek harcayanlar ile yarışlara  katılan  tüm sporculara da plaket ve teşekkür belgesi verildi.

Bozbey: Halkın spor yapma olanakları artırılmalı

Ödül töreninde konuşan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, spor  kenti olmanın çok kolay olmadığını, Nilüfer Belediyesi’nin 1999 yılından bu yana yapmış olduğu çalışmalar ile yavaş yavaş ilerleyerek, belli bir seviyeye geldiğini vurguladı. Başkan Bozbey “Sporun her dalına Taraftarium vermiş olduğumuz destekle bugünlere geldik. Çünkü amatör spora çok fazla desteğin olmadığını  biliyoruz. Yerel yönetimlerin bana göre birinci önceliği amatör spora destek vermek, onlarla birlikte projeler üretmek olmalı. Yani sadece yarışmalar düzenlemek değil halkın spor yapma olanaklarını da artırmak gerekiyor” dedi.

Fadıllı Havacılık Tesisleri’nin farklı yarışlara ev sahipliği yapacağına inandığını belirten Başkan Bozbey, “Bu tesislere küçük çaplı da olsa konaklama ünitesi de yapmayı planlıyoruz.  Buraya gelen misafirlerimizin bu bölgenin güzellikleri içinde spor yapmalarına olanak sağlayacağız. Biz spor kentiyiz onun için sporcunun durumunu da biliyoruz” ifadelerini kullandı.
THK Yönetim Kurulu Üyesi ve Jüri Başkanı Yaşar Türk de Yamaç Paraşütü Hedef Ligi 1. Etap yarışlarını Bursa’da gerçekleştirmenin gururunu yaşadıklarını belirtti. Türk, “Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi İstikbal göklerdedir sözünü bugün Fadıllı’da bir kez yaşıyoruz. Üzerimize düşen görevi başarıyla yaptık, bu hedef yarışmalarının ilk ayağının Bursa’da olması  ayrıca bizim içinde çok büyük  bir mutluluk” dedi.

Başkan Bozbey paramotorla uçtu
Ödül töreninin ardından serbest uçuşlara geçildi. Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, eşi Seden Bozbey ve Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Yalçın Işıkyıldız  da  paramotor ile uçtu. Bozbey çiftinin oğulları Meriç de yamaç paraşatü ile Nilüfer’i havadan izleme keyfini yaşadı.

Sürpriz evlilik teklifi
Nilüfer Belediyesi Havacılık Tesisleri’nde düzenlenen Nilüfer Havacılık Festivali ve Yamaç Paraşütü Hedef Ligi 1. Etap yarışları sürpriz bir evlilik teklifine de sahne oldu.
Yarışlara katılan yamaç paraşütçüsü Zekeriya Mutlu, havada pankart açarak  kız arkadaşı Sevgül Aydın’a evlilik teklifinde bulundu. Bu güzel ana tanık olan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey de Zekeriya Mutlu ve kız arkadaşını kutladı.
Editör: Haber Merkezi