Harita yardımı ile yön bulmayı içeren, zamana karşı yapılan bir spor olan, farklı arazi koşullarında yapıla bilse de, genellikle ormanlık arazide yapılması tercih edilen oryantiring(yön bulma) sporu Dostum bünyesinde her geçen gün popülaritesini artırarak sporcu kitlesini genişletiyor. Ulusal ve uluslararası birçok organizasyona katılan Dostum Oryantiring sporcularının göstermiş oldukları başarılar Milli takım düzeyine kadar yükseldi.

Son olarak Dostum Oryantiring takımından Hilal Oruç’un yer aldığı Oryantiring 20 yaş Milli takımımız Karadağ’da gerçekleştirilen ve 10 ülkenin katıldığı Güneydoğu Avrupa Oryantiring Şampiyonasında önemli bir başarıya imza atarak 2.olmayı başardılar.

DOSTUM SPORCULARI ÖNEMLİ BAŞARILARA İMZA ATIYOR
Dostum Oryantiring sporcusu Hilal Oruç’un elde etmiş olduğu başarı hakkında açıklama yapan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Bildiğiniz üzere belediyemiz tarafından hayata geçirilen ve doğa tutkunlarının çekim merkezi haline gelen Doğa Sporları ve Turizm Merkezi(DOSTUM) gün geçtikçe kendinden daha fazla söz ettiriyor. Dostum, İnegöl’ün doğal güzelliklerinin tanıtımına katkı yaparken, bünyesindeki sporcuların katıldıkları yarışmalarda İnegöl’ü en iyi şekilde temsil etmeleri ve yarışmalardan başarı ile dönmeleri İnegöl’ü bir spor şehri kimliğine bürüyor. Kar topu misali her geçen gün büyüyen ve farkındalık ortaya koyan etkinliklere bir bir imza atan Dostum Merkezi, bünyesindeki sporcular ile önemli başarılara imza atıyor” şeklinde konuştu.

ORYANTİRİNG BİZLERİ DOĞA İLE BÜTÜNLEŞTİRİYOR
Doğal yaşamı bir adrenaline dönüştürme adına Dostum bünyesinde çalışmalarına devam eden Oryantiring branşının İnegöllü çocuklarımız ve gençlerimiz arasında hızla yayıldığını belirten Aktaş, “Doğa ile bütünleşmeyi amaçlayan Oryantiring sporu kentsel yaşamdan sıyrılarak doğanın güzelliklerine yelken açmak için büyük bir fırsat bizler için. Her yaş kategorisinden sporcuların uğraş verdiği Oryantiring branşı, Dostum bünyesinde kısa bir süre önce faaliyetlerine başlasa da, bu sporu sevme ve sevdirme adına önemli bir aşama kaydetmeyi başardık. Özellikle antrenörümüz Tarık Şeker hocamızın bu konudaki azim ve gayreti bizler için çok önemli. Hem İnegöl’de düzenlemiş olduğumuz ulusal düzeydeki yarışlar, hem de ülkemizin farklı yerlerinde düzenlenen organizasyonlara katılım gösterilerek önemli başarılara imza atmayı başardık” dedi.

HİLAL ORUÇ MİLLİ TAKIM FORMASI İLE ÖNEMLİ BİR BAŞARIYA İMZA ATTI
Oryantiring branşında gösterilen bu başarıların meyvelerini almaya başladıklarını söyleyen Aktaş, “Bildiğiniz üzere 2016-2017 sezonunda yapılan yarışmalardan toplamda elde edilen puan sıralamasına göre Dostum Oryantiring sporcumuz Hilal Oruç, 20 yaş bayanlar kategorinde ilk dörtte yer alarak Milli takıma davet edilmişti. Yine Oryantiring Hocamız Tarık Şeker de 21 yaş bayanlar kategorisinden sorumlu antrenör olarak Milli Takım kampına çağrılmıştı. Hem sporcumuz Hilal Oruç hem de antrenörümüz Tarık Şeker Bulgaristan’da 32 oryantiring sporcusu ile gerçekleştirilen Milli Takım kampında yer aldılar. Buradaki kamptan sonra Milli takımımız Karadağ’da düzenlenen Güneydoğu Avrupa Oryantiring Şampiyonasına katıldılar. 10 ülkenin sporcularının kıyasıya yarıştığı mücadelede Dostum Oryantiring takımından Hilal Oruç’un yer aldığı Oryantiring 20 yaş Milli takımımız kendi kategorisinde 2.olmayı başardı. Gerçekten elde edilen bu başarı bizler için onur verici. Hem İnegöl’ümüzün, hem de Dostum’un adının duyurulması adına bu başarının önemi yadsınamaz” şeklinde konuştu.
Aktaş son olarak, “Dostum Oryantiring sporcumuz Hilal Oruç ve antrenörümüz Tarık Şeker’in Karadağ’da yapılan Güneydoğu Avrupa Oryantiring Şampiyonasında göstermiş oldukları bu başarılardan dolayı kendilerini tebrik ediyor, doğa ile bütünleşme adına tüm adrenalin tutkunlarını Dostuma beklediğimizi buradan bir kez daha ifade ediyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi