Yıldırım Belediyesi pandemi sürecinde dünyaya gelen ve alınan önlemler dolayısıyla dışarı çıkmayan 24-36 aylık çocukların sosyalleşmesi ve entegrasyonu için hayata geçirilen Anne Çocuk Cimnastik Merkezi (BABY CİM) çocuklara anneleriyle birlikte spor yapma imkânı sağlıyor.

3 yaşını doldurana kadar BABY CİM’e devam eden çocuklar daha sonra temel cimnastik kurslarına yönlendiriliyor. Çocuklarının pandemi sürecini çoğunlukla evde ve kendi başlarına geçirdiklerini kaydeden veliler bu süreçte geç konuşma, geç yürüme gibi problemlerle karşılaştıklarını belirterek, BABY CİM sayesinde bu problemlerinin kısa sürede çözüme kavuştuğunu söyledi. BABY CİM sayesinde çocuklarının zamanı daha kaliteli bir şekilde değerlendirdiğini söyleyen veliler projeyi hayata geçiren Yıldırım Belediyesi Başkan Oktay Yılmaz’a teşekkür ettiler.

BABY CİM’de eğitim gören çocukları ziyaret eden ve aileleriyle sohbet eden Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, “Çocuklarımızın kas iskelet sisteminin sağlıklı bir şekilde gelişimini sağlarken, güçlü bir hareket temeli oluşturmak amacıyla Baby Cim eğitimlerini hayata geçirdik. Pandemi sürecinde sosyal ortamdan uzak kalan miniklerimizin evde biriktirdikleri negatif enerjinin atımını sağlamak, akranlarıyla iletişimini güçlendirmek ve annesinden bağımsız da bir şeyler yapabileceğinin farkına varmasına yardımcı olmak için Naim Süleymanoğlu Spor Kompleksi’nde eğitimler veriyoruz ve evlatlarımızın sosyal yaşama eğlenceli bir giriş yapmalarına olanak sağlıyoruz” dedi.

Editör: Haber Merkezi