Büyükşehir Belediyespor Kulübü, Bursa’ya yeni başarılar kazandırmayı sürdürüyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın altyapıya verdiği önem doğrultusunda yapılan yatırımlar neticesinde Bursa ve Türk sporuna yeni sporcular kazandırmayı sürdüren Büyükşehir Belediyespor Kulübü’nün sporcuları da katıldıkları organizasyonlarda madalyaları topluyor.

Bu doğrultuda son olarak Sırbistan’da gerçekleştirilen Sırbistan Satranç Açık Turnuvası’nda Bursa Büyükşehir Belediyespor Kulübü’nden Nihal Sarin şampiyon olarak önemli bir başarı elde etti. 42 ülkeden 483 sporcunun katıldığı organizasyon 2-8 Haziran tarihleri arasında Belgrad’da gerçekleştirildi. 50’si büyük usta 68’i uluslararası usta toplam 244 unvanlı sporcunun yer aldığı kuvvetli satranç turnuvasında Bursa Büyükşehir Belediyespor satranç takımı sporcularımızdan Nihal Sarin, Ervin Özkan ve Necmettin Korkmaz ustalar kategorisinde, Yağız Kaan Erdoğmuş, Salim Fenerli, İdil Mira Özsoy, Atakan Başdar ve Sedat Sarman amatörler kategorisinde hamle yaptılar.


 
Süper Lig’de mücadele eden Bursa Büyükşehir Belediyespor A Takımı’nın Hintli sporcusu Nihal Sarin, Silver Lake Açık’tan sonra Sırbistan’ta oynadığı ikinci turnuvada da şampiyon olarak önemi bir başarı elde etti. Turnuvayı yenilgisiz tamamlayan Bursa Büyükşehir Belediyespor Kulübü satranççısı, Sırbistan’da kazandığı 35 Elo puanı ile canlı rating dünya sıralamasında ilk 100’e yükseldi. Amatörler kategorisine 45. sırada başlayan 10 yaşındaki Bursa Büyükşehir Belediyesporlu Yağız Kaan Erdoğmuş, 9 maçta aldığı 7 puanla 5. olarak ödül kazanmayı başardı. Yağız Kaan, 56 Elo kazancı ile tamamladığı turnuvanın ardından 2100 rating barajını da geçerek yükselişini sürdürdü. Bursa Büyükşehir Belediyespor Kulübü’nden Salim Fenerli +191.2, İdil Mira Özsoy +133.2, Atakan Başdar +74.4, Ervin Özkan +24 rating kazançları ile turnuvayı başarılı bir şekilde tamamladılar.

Editör: Haber Merkezi