Balıkesirspor taraftarı olan Demirözer, 1978'de amatör küme takımlarından Sındırgıspor'da futbola başladı. Aktif spor hayatı sona erdikten sonra da futbol tutkusu devam eden Demirözer, amatör kulüplerde başkanlık dahil, farklı kademelerde görevler aldı. Gerek futbolcu gerekse izleyici olarak yer aldığı maçlarda rakip takım oyuncularıyla atkı değiştirme geleneğini devam ettiren Nejlet Demirözer, sahip olduğu atkılarla geniş bir koleksiyon oluşturdu. 

Demirözer, Göztepe ve Balıkesirspor atkılarıyla başlayan koleksiyonunda yaklaşık 300 parçaya ulaştı. Koleksiyonunda, Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş, Samsunspor, Karşıyaka, Sarıyer, Didimspor, TKİ Tavşanlı Linyitspor gibi Türk takımlarının yanı sıra Bayern Münih, 1860 Münih, Shakhtar Donetsk gibi yabancı ekiplerin atkıları da bulunuyor.

Atkıları yıkatıp ütüleyerek özenle koruyor
Atkılarını iş yerinin duvarlarında sergileyen Demirözer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bunların hepsinin bir anısı olduğunu söyledi. Demirözer, atkılara baktıkça huzur bulduğunu, maziyi hatırladığını ve anılarının gözlerinin önünde canlandığını ifade ederek, şöyle konuştu: "Atkıların çoğunluğunu maçlardaki değişmelerden topladım. Sayısı artmaya başlayınca koleksiyon yapmaya karar verdim. Muş'tan Bolu'ya, Çanakkale'den Tokat'a, Erzurum'dan Hatay'a, bazıları da yurt dışından olmak üzere yaklaşık 300 atkım var. Toplamaya devam ediyorum. Bakımları biraz zor oluyor. Hepsini belli aralıklarla temizleyiciye gönderiyorum, ütülenmesi ve katlanması zamanımı alıyor. Atkıların hepsinin anısı var. Bazılarını yurt dışından tanıdıklara getirttim, bazılarını yurt içinde kulüplerle iletişim kurarak elde ettim."

Nejlet Demirözer, maçlarda atkı değişimleri sırasında bazen ilginç olaylar yaşadığını dile getirdi. Bir maçta olay çıkınca polis ekiplerinin müdahale ettiğini belirten Demirözer, "Rakip takımdan arkadaşlarla atkı değişimi yapmaya çalışıyorduk. Yine bir maça girmeden, rakip takımın taraftarından atkısını istedim. Maçtan sonra verebileceğini söyledi. 'Görüşmeyebiliriz, çıkışta taksi durağına bırakıver' dedim. Söylediğimi unutmuştum. Duraktaki arkadaş, 'emanetin var' diye seslendi. Bırakan arkadaşın kulübüyle iletişim kurarak takımımızın atkısını ona gönderdim." dedi. Demirözer, Liderbahis sırf bu atkıları görmek için iş yerine gelenler olduğunu sözlerine ekledi.
Editör: Haber Merkezi