Bu durum ülke ekonomisine olumlu katkı yaparken, reklam bazında ele alındığında da turist sayısında artışa neden olmaktadır.

İlk Dünya Kupası Nerede Oynanmıştır?

İlk Dünya kupasına Güney Amerika'da yer alan Uruguay ev sahipliği yapmıştır. FIFA'nın desteği ve fikri ile ortaya çıkan bu turnuvanın geçmişi 1930 yıllarına kadar gitmektedir. Yalnızca 13 ülkenin katıldığı bu müsabakalarda takımlar günümüzdeki gibi ön eleme oynamamıştır.

1930 Dünya Kupasında Arjantin ve Uruguay fırtınası esmiştir. Yarı final karşılaşmalarına kadar yenilgisiz gelen iki takım; yarı finalde Arjantin ABD ile Uruguay ise Yugoslavya ile eşleşmiştir. Yarı final maçlarında Arjantin ABD'yi 6 - 1 ile geçerken, Uruguay da Yugoslavya'yı aynı skorla geçmeyi başarmış ve ilk dünya kupasının ilk finaline isimlerini tarihe yazmıştır.

İlk Dünya Kupası Karşılaşması Kaç Kaç Bitmiştir?

Binlerce seyirci önünde başlayan final müsabakasında, seyirci desteğini de arkasına alarak Uruguay fırtınası esmeye başlamıştır. Arjantin'e tam 4 gol atarak ilk dünya kupasını da kazanmaya hak kazanmıştır. Başkent Montevideo'da oynan maçlar ile birlikte günümüze kadar uzanan dünya kupası serüveninin de kapısını aralamış oldu.

Dünya Kupası Kaç Yılda Bir Düzenlenir?

Dünya kupası karşılaşmaları 4 yılda bir düzenlenen, ülkelerin birbirleriyle grup ve spor müsabakalarıyla eleme usulü oynanan çok yönlü bir organizasyondur. Dünyanın her kıtasından katılabilen ülkeler, kupa için mücadele edip, savaş vermektedirler.32 ülke takımının yer aldığı turnuva da Türkiye'de en son katıldığı 2016 Fransa Dünya Kupası mücadelesinde grup aşamasında vasat bir oyunla elenmiş ve hayal kırıklığı yaşatmıştır. 2020 yılında yeni ev sahibi ile turnuva devam edecektir.

Editör: Haber Merkezi