Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları’nda madalya kazanan milli sporcular ile akşam yemeğinde bir araya geldi. Bursa Büyükşehir Belediyespor Kulübü Başkanı Gökhan Dinçer ve kulübün Tokyo 2020’de üçüncü olarak Bursa’ya ilk Olimpiyat madalyası kazanan milli taekwondocusu Hatice Kübra İlgün de organizasyonda yer aldı.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ndeki yemekte konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunları’nda Türkiye’yi gururla temsil eden sporcu, antrenör ve ailelerle bir araya gelmekten büyük bir gurur duyduğunu söyledi.

Dünyanın hemen her ülkesinden yaklaşık 11 bin sporcunun katıldığı bu dev spor organizasyonda Türkiye'nin 2 altın, 2 gümüş ve 9 bronz ile toplamda 13 madalya kazanarak büyük bir rekora imza attığını anımsatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Madalya sayısı itibarıyla Tokyo 2020, 1936'dan beri katıldığımız olimpiyatlar arasında en fazla madalya kazandığımız olimpiyat oldu.

İlk kez seyircisiz düzenlenen bu dev organizasyon, sporcularımızın elde ettiği başarılar bakımından da hafızalara kazındı" diye konuştu. Organizasyonda Büyükşehir Belediyespor Kulübü Başkanı Gökhan Dinçer de milli sporcularla biraraya gelirken, başarılı sporcuları tebrik etti.

Editör: Haber Merkezi