Törende konuşan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, şenliğe yurt içi ve yurt dışından ilçenin kardeş şehirlerinden temsilcilerin de katılacağını söyledi. Etkinliklerin centilmenlik ve barış içinde geçeceğine inandığını belirten Bozbey, "Şenliğimiz, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nı kapsayacak şekilde yapılıyor.

Desteklerinden dolayı İlçe Kaymakamımıza ve İlçe Milli Eğitim Müdürümüze, bizleri yalnız bırakmayan okullara teşekkür ediyorum." diye Ligobet konuştu.İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Muharrem Tüfekci de şenliğin en önemli hedefinin birlik ve beraberlik olduğunu vurguladı.

Katılımcılara başarılar dileyen Tüfekci, "Tüm sporcular centilmenliği ön planda tutmalı ve öyle mücadele etmelidir." dedi. Minik cimnastikçilerin ve diğer spor grupların gösterilerine yer verilen törende, Nilüfer Kaymakamı Mustafa Kılıç ve beraberindeki protokol üyeleri tarafından düdüklerin çalınmasıyla şenlik başlatıldı.

Etkinliklere, Nilüfer'deki okulların yanı sıra Afyonkarahisar'ın Dinar, Adıyaman'ın Tut, Balıkesir'in Manyas ilçeleri ile Bulgaristan'ın Ardino ve Asenovgrad, Letonya'nın Kekava, Kosova'nın Peja, Ukrayna'nın Mikolayiv, Romanya'nın Braila kentlerinden 26 spor branşında 13 bin 468 öğrenci katılıyor. Şenliklerde 102 okul temsil edilerek, farklı yaş grupları ve kategorilerde 2 bin 38 takımın mücadelelerine yer verilecek.
Editör: Haber Merkezi