Kulüpler Birliği Vakfının İstanbul'da gerçekleştirdiği toplantıda deplasman yasağının kaldırılması yönünde aldığı karara Bursasporlu taraftarlardan destek geldi. Bursaspor Teksas Taraftarlar Derneği Başkanı Mehmet Güzelsöz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yeşil-beyazlı renklere gönül veren futbol sevdalıları olarak karardan büyük memnuniyet duyduklarını söyledi. Taraftar olarak takımlarının içeride ve dışarıdaki tüm maçlarını izleyip destek vermek istediklerini dile getiren Güzelsöz, "Yasağın kalkması iyi oldu. Zaten deplasman yasağı futbolun ruhuna aykırıydı." dedi.

Güzelsöz, 15 Temmuz'da yaşanan darbe girişimi sonrası belki normal hayatta hiç yan yana gelmeyecek kişilerin, demokrasi ve cumhuriyet adına meydanlara indiğini, darbeye omuz omuza karşı koyduğunu ifade ederek, "Toplumda oluşan birlikteliğe tribünler de destek vermeli, olası provokasyonlara karşı dikkatli olunmalı. Tüm taraftarların kendi takımlarına 90 dakika boyunca destek vermesi normal ama maçın bitiş düdüğü çaldıktan sonra normal hayatımıza dönmeliyiz." diye konuştu.

Bursaspor ile Beşiktaş taraftarları arasındaki gerginliğe de değinen Güzelsöz, şunları kaydetti "İstanbul'da Beşiktaş ile yaptığımız maçta olaylar çıkmasaydı, belki gerginliği bugün konuşmuyor olacaktık. Bu sezon da Beşiktaş ile ilk maçımızı deplasmanda yapacağız. Bursaspor taraftarları olarak takımımızı desteklemek için İstanbul'a gideceğiz. Olay yaşanmayacağını umuyoruz. Eğer o maçta gerginlik yaşanmazsa, Bursa'daki maçta da sıkıntı çıkmayacağı kanaatindeyim. Yineliyorum, saha içinde, tribünde rekabet normal. Önemli olan bu rekabetin maç bitiminde son bulması."

Güzelsöz, tribün yasağının dışında e-bilet uygulamasının da kaldırılmasını istediklerini sözlerine ekledi.

Editör: Haber Merkezi