7. dakikada gelişen Gazişehir Gaziantep atağında sağ kanattan ceza sahası içine yapılan ortada, penaltı noktası üzerinden topa iyi yükselen Özgür Can Özgür'ün kafa vuruşunda kaleci Hakan Canbazoğlu meşin yuvarlağı tokatlayarak kaleye girmesini önledi. Daha sonra savunma oyuncuları topu uzaklaştırarak tehlikeyi önledi.

19. dakikada Gazişehir Gaziantep'in sol kanattan kazandığı serbest vuruşu Del Valle kullandı. Bu oyuncunun ceza sahası içine yaptığı ortada İsmail Konuk'un yaptığı kafa vuruşunda kaleye giden topu kaleci Hakan Cancazoğlu güçlükle kornere çeldi. 

43. dakikada Büyükşehir Belediye Erzurumspor'un rakip ceza sahası yayı önünde kazandığı serbest vuruşu Erhan Çelenk kullandı. Bu oyuncunun yaptığı vuruşta top az farkla yandan dışarı çıktı.  

Maçın ilk yarısı 0-0 sona erdi.

Karşılaşmanın ikinci yarısında da gol sesi çıkmadı. Nefes kesen mücadelere sahne olan uzatma dakikalarında da iki takım topu ağlara gönderemedi ve maç seri penaltı atışlarına geçti. 

Büyükşehir Belediye Erzurumspor, Spor Toto 1. Lig Play-Off finalinde Gazişehir Gaziantep FK'ı penaştı atışlarıyla yenerek gelecek sezon Spor Toto Süper Lig'de mücadele etme hakkı elde etti. Futbolcular ve teknik heyet sevinç yaşadı.

Editör: Haber Merkezi