Kontrollü başlayan maçın ilk yarısında Portekiz'in isabetli şutu bulunmazken, Galler de sadece bir kez topu kaleyle buluşturdu. İki takım da bu süre zarfında gol bulamadı ve devre arasına 0-0 beraberlikle gidildi.

İkinci yarıya Portekiz istekli başladı ve golü buldu. 50. dakikada soldan paslaşarak kullanılan köşe vuruşunda Guerreiro ortasını yaptı, ceza sahasında iyi yükselen Ronaldo kafayla topu Galler filelerine gönderdi: 1-0

Golden sonra hızını kesmeyen Portekiz, farkı 2'ye çıkardı. Ronaldo'nun ceza sahası dışından çektiği şutta topu iyi takip eden Nani, kayarak yaptığı vuruşla meşin yuvarlağı kalecinin solundan ağlarla buluşturdu: 2-0

Kalan dakikalarda oyunun kontrolünü elinde bulunduran Portekiz, Galler'e gol şansı vermedi ve maçtan 2-0 galip ayrılarak finale çıkmayı başardı.

Galler karşısında gol atan Cristiano Ronaldo, Avrupa Futbol Şampiyonası finallerinde 9 golle en skorer isim olan Fransız Michel Platini'nin rekorunu egale etti.

Portekiz, ev sahibi olduğu 2004 Avrupa Şampiyonası'ndan sonra ikinci kez finale çıktı.

Yarı finalde Galler'i 2-0'la geçen Portekiz, finalde Almanya-Fransa maçının galibiyle 10 Temmuz Pazar günü TSİ 22.00'de Saint-Denis şehrindeki Stade de France'ta karşı karşıya gelecek.
Editör: Haber Merkezi