Bursaspor'un efsane kaptanlarından Ömer Kılıç, Bursa Hakimiyet'e çok özel açıklamalarda bulundu. 10 yıl boyunca Yeşil Beyazlı formayı terleten Kılıç, "Şampiyonluk yaşamış Bursaspor'un bu duruma gelmemesi lazımdı. Yine de ipler Bursaspor'un elinde. Tersi de olabilirdi. Ben 2003-2004 sezonunda düşen kadrodaydım. O dönemde de rakip yine Rizespor'du ve mağlup olmalarını bekliyorduk. Biz galip geldik ama küme düştük. Şimdi kaderini belirleyecek olan ve kendi ipini çekecek olan Bursaspor'dur. Trabzonspor'dan alacağı bir galibiyetle kümede kalabilir. En önemlisi Bursaspor camiasının bu olaylardan ders alması gerekir" dedi.

2-3 gün zor geçecek
Futbolcuların yıkım içinde olduğunu gözlemlediğini dile getiren Ömer Kılıç, "Sürekli hoca değiştirilmesi futbolcular için dezavantaj olabilir ama kalan son maça çok iyi hazırlanmaları gerekir. Onlar da bunun farkındadırlar. Oynayacakları 90 dakika, geçilen 33 haftaya bedel gibi gözüküyor. Alacakları bir galibiyet, hem kendi durumlarını yükseltmelerini hem de Bursaspor'un kümede kalmasını sağlayacak. İnşallah Ordu'da kamp yapmaları Bursasporlu futbolculara uğur getirir. Cumartesi günü de 3 puanı alıp Bursaspor kümede kalır diye düşünüyorum. Zor günler bekliyor. 2-3 gün gerçekten çok zor geçecek" ifadelerini kullandı.

Gançev, Mustafa Er ve Giovanni'nin, Trabzonspor maçında kulübede olacağının hatırlatılması üzerine Kılıç şunları söyledi: "Onlar şu anda abilik görevini üstlenmiş durumda. Kendileriyle de konuştum. Şu anda Bursaspor'a dünyanın en iyi teknik direktörünü de getirseniz, bir maçta yapabileceği bir şey yok. 2-3 maç için de aynı şey geçerli. Burada futbolcular artık ön plana çıkıp, bu maçı koparabilecek duruma getirmeleri gerekiyor. Giovanni iyi bir kondisyoner. Oyuncuların pestilini çıkardığına eminim. Çünkü bizim çıkarıyordu".

14 sene önce...
Küme düşülen sezonla alakalı da konuşan Ömer Kılıç, "Bursa'da yaşayan insanlar belki Bursaspor'un büyüklüğünün farkında olamayabilirler. Dışarıdan bakıldığında bu daha net bir şekilde gözüküyor. Ordu'da Bursaspor sempatisi çok. Bir anket yapsalar Bursaspor'un kümede kalmasını isteyen çok insan çıkar. Trabzon da aynı şekilde Bursaspor'un kümede kalmasını istiyor. Bu sadece istemekle kalmıyor. Futbolcuların sahada sergileyeceği performans da çok önemli. Yaklaşık 14 sene önce düştüğümüzde rekor bir puanla düştük. Sonuna kadar mücadele ettik, savaştık. Saha dışında yaşanan olaylardan dolayı biz küme düştük. Bu olayları gerçekleştiren insanlar da hâlâ futbol camiasının içinde. Bazıları teknik direktör, bazılarının da adı Bursaspor ile anıldı. O kumpasın içinde olanlar şu anda hâlâ futboldan para kazanıyor. Biz bunları biliyoruz. Bilmeyenlere de Bursaspor tarihinin iyi anlatılması gerekiyor. Bu kişilerin kulübün içine sokulmaması lazım" şeklinde konuştu.

Açılışta olmamak beni çok üzdü
Ömer Kılıç Bursaspor'da geçirdiği günleri unutamadığının altını çizerken, duyduğu tek rahatsızlığı da dile getirdi. Bursaspor formasını başka bir şehirden gelip 10 yıl boyunca giyen bir futbolcu olarak vefasızlıktan yakınan Ömer Kılıç, "Timsah Arena'nın açılışına davet edilmeyi beklerdim. Türk futbolunda ben Bursasporlu Ömer olarak tanındım. Ayrıca ben Bursaspor'un Divan Kurulu üyesiyim. Timsah Arena'nın açılışında olmamak beni fazlasıyla üzdü" dedi.

Editör: Haber Merkezi