Yeşil Beyazlı ekibin başında ikinci kez maça çıkacak olan genç çalıştırıcı, ilk maçında ise uzun süren şanssızlığı kıran isim olmuştu. Geçtiğimiz sezonun son maçında Mustafa Er'in yönetimindeki Bursaspor, deplasmanda Trabzonspor'u 2-1 yenerek kümede kalırken, Yeşil Beyazlı kulüp de uzun süre sonra teknik direktör değişikliğinin hemen ardından çıkılan ilk maçını da kazanmış oldu. Daha önce Bursaspor, son 5 sezonda teknik adam değişikliğinin akabinde çıktığı 10 maçı da kazanamadı.

KADRODA SÜRPRİZ DEĞİŞİKLİK

Dün Göztepe maçı için İzmir'e giden Bursaspor'un 21 kişilik kadrosunda sürpriz bir isim yer almadı. Son haftalarda gösterdiği kötü performans ile eleştiri oklarını üzerine çeken Dzon Delarge, Yeşil Beyazlıların yeni teknik direktörü Mustafa Er tarafından ilk kesiği yiyen kişi oldu. Delarge, Mustafa Er'in kararıyla Bursa'da bırakılırken, John Bostock, Onur Atasayar, Sercan Yıldırım, Joshua John ve Emmanuel Badu da İzmir kafilesinde yer almadı.

“6 FİNALİMİZ VAR”

Timsah'ın Nijeryalı futbolcusu William Ekong, "Göztepe maçının öneminin herkes farkında. Kalan 6 maçın hepsini final olarak görüyoruz. Ayrıca önümüzdeki maçlarda herkes Mustafa hoca için de savaşacak" dedi.

“KONSANTRE OLDUK”

Spor Toto Süper Lig'in 29. haftasında yarın oynanacak Göztepe maçı için dün İzmir'e karayolu ile giden Bursaspor'da Nijeryalı savunma oyuncusu William-Troost Ekong, yolculuk öncesi önemli açıklamalarda bulundu. 6 final maçlarının olduğunu söyleyen Ekong, "Herkes Göztepe karşılaşmasının ne kadar önemli olduğunun farkında. Önümüzde sezon bitene kadar oynayacağımız 6 final maçımız var ve bunları oynamak için sabırsızlanıyoruz. Takım olarak herkes bu maça konsantre olmuş durumda ve iyi hazırlandık" dedi.

“GÜVENİMİZ TAM”

Fransız çalıştırıcı Paul Le Guen ile yolların ayrılmasının ardından göreve getirilen genç teknik adam Mustafa Er ile ilgili de konuşan Ekong, yeni teknik direktörlerine güvenlerinin tam olduğunu belirtti. Nijeryalı savunma oyuncusu, "Yeni teknik direktörümüz Mustafa Er'i zaten tanıyoruz. Mustafa Er'e takımdaki herkesin güveni tam. Ben gelmeden önce de geçen sezon burada çalışmıştı. Kendisinin antrenman tarzına ve çalışma tarzına alıştığımı söyleyebilirim. Önümüzdeki maçlarda herkes Mustafa hoca için de savaşacak" şeklinde konuştu.

“KARDEŞLER ABİLERİNİ ÜZMEZ”

Furkan Soyalp Mustafa Er'in kendileri için bir teknik direktörden çok abi gibi olduğunu belirtirken, Yusuf Erdoğan ise, "Mustafa Er bizim abimiz. Kardeşler abilerini üzmez. Onun yüzünü kara çıkarmayacağız" dedi.

“MAHCUP ETMEYECEĞİZ”

Süper Lig'in 29. haftasında yarın Göztepe ile deplasmanda karşılaşacak Bursaspor'da genç oyuncular Yusuf Erdoğan ve Furkan Soyalp, önceki akşam taraftarlarla bir araya geldi. Gürsu Bursasporlular Derneği'nin lokalinde konuşan Yusuf, "Öncelikle çok güzel bir organizasyon. Herkese çok teşekkür ediyorum. Bursaspor'un ne kadar büyük bir kulüp olduğunu böyle organizasyonlarda daha da iyi görüyoruz. Mustafa hocaya gelecek olursak, evet bizim hocamız ama öncelikle abimiz gibi. O yüzden kardeşler abilerini hiçbir zaman üzmezler. Biz de onun bu onurlu görevinde yüzünü mahcup çıkarmamak için çalışacağız. Kariyerine güzel bir başlangıç yapması için elimizden gelenin en iyisini yapacağız" diye konuştu.

“BİZE GÜVENEN BİRİSİ”

Timsah'ın bir diğer genç oyuncusu Furkan Soyalp ise, "Ben Bursa'ya ailemle geldiğim ilk gün kaldırımların hep Yeşil Beyaz olduğuna dikkat etmiştim. O gün anlamıştım bu şehrin Bursaspor'a sevdalı olduğunu. Tabii bu biraz büyük baskı ve büyük sorumluluk ama biz böyle mutluyuz. Başkanımızın söylediği gibi taraftarlarımızın her zaman sahada 12. adam olarak bizi desteklemeleri çok pozitif etkiliyor. İnşallah bu zorlu süreçten arka arkaya galibiyetler alarak alnımızın akıyla çıkarız. Mustafa hoca zaten tanıdığımız bir isim. Geçen sezon Trabzonspor maçında başımızdaydı. Kendisi bizlere güvenen bir abi gibi. İnşallah hep beraber başarılı oluruz. O da bu süreçten başarıyla çıkar ve kariyerine daha iyi bir şekilde devam eder" dedi.

HAZIRLIKLAR TAMAMLANDI

Yeni teknik direktörüyle ilk sınavını verecek olacak olan Bursaspor , Göztepe deplasmanında 3 puanı almayı hedefliyor Teknik adam değişikliğinin ardından yeni bir hava yakalayan Bursaspor, Mustafa Er yönetimindeki ilk sınavını Göztepe karşısında verecek. Spor Toto Süper Lig’in 29’uncu haftası devam ederken karşı karşıya gelecek olan iki ekibin randevusu, İzmir’deki Bornova Stadı’nda oynanacak. Saat 16.00’da başlayacak olan mücadeleyi ise ligin deneyimli hakemlerinden Bülent Yıldırım yönetecek. Yıldırım’ın yardımcılıklarını Mustafa Sönmez ve Yusuf Bozdoğan yapacak. Karşılaşmanın dördüncü hakemi ise Tugay Kaan Numanoğlu.

BU SEZON İLK SINAVINDA

Ligde sıkıntılı günler geçiren ve son 2 maçından da mağlubiyetle ayrılan yeşil beyazlılarda bu maç çıkış olarak görülüyor. 33 puanla 29’uncu haftaya giren ve küme düşme hattının 5 puan üzerinde bulunan Bursaspor, bu maçın hazırlıklarını İzmir’de yaptığı antrenmanla tamamladı. Mustafa Er’in gelişi takımda yeni bir enerji yaratırken, oyuncular da hafta boyunca antrenmanlarda neşeli görüntüler sergiledi. Deplasmanda son 6 maçtır kaybeden yeşil beyazlılar bu serisine de son vermek istiyor.

TİMSAH’IN ÜSTÜNLÜĞÜ VAR

İki takım bugüne kadar Süper Lig’de 33 kez karşılaştı. Bu maçların 14’ünü Bursaspor kazanırken, 11’inde ise gülen taraf İzmir temsilcisi oldu. 8 maç ise berabere sonuçlandı. Ligin ilk yarısında Bursa’da oynanan maç golsüz eşitlikle sona ermişti. Yeşil beyazlılar, üstünlüğünü son maçlarda da korudu. Bursaspor, son 4 maçtır Göztepe ile oynadığı maçlarda mağlubiyet yüzü görmedi. Ayrıca yeşil beyazlılar, Göztepe ile oynadığı son 14 maçın 9’unda kalesini gole kapadı.

BURSASPOR’UN GOL SİLAHI STANCU

Bursaspor, son haftalarda gol yollarında sorun çekiyor. Son 8 lig maçında yalnızca 3 gol kaydeden yeşil beyazlı ekip, gol için forvet oyuncusu Bogdan Stancu’ya umut bağlıyor. Söz konusu 3 golün 2’si Stancu’dan gelirken, Rumen oyuncunun ligde toplamda 7 golü bulunuyor. Göztepe’de ise şu anki kadronun en golcü ismi Demba Ba. Tecrübeli golcü, Göztepe’de çıktığı 9 maçta 5 gol kaydetti.

6 YENİLGİSİ VAR

Göztepe, ligde ilk yarının son bölümünde aldığı üst üste 4 galibiyetin ardından 17. haftadaki Galatasaray müsabakasından itibaren 12 maçta sadece 2 galibiyet elde etti. Bu 2 galibiyetin dışında 4 beraberlik ve 6 yenilgi yaşayan sarı-kırmızılı ekip, bu süreçte 10 puan topladı.

EKSİKLER VAR

Sarı-kırmızılı ekipte sakatlıkları bulunan Kadu, Kerem Atakan Kesgin, Ömer Şişmanoğlu, Hakan Çinemre'nin yanı sıra cezalılar Rajko Rotman ve Tanju Kayhan yarınki maçta forma giyemeyecek. Adama Traore'nin durumu ise maç saatinde belli olacak.

Editör: Haber Merkezi