Hamza Hamzaoğlu A Milli Takımımız hakkında şu ifadelere yer verdi "Şimdi bir kere milli takımı değerlendirirken yeni bir kadro olduğunu da unutmamak lazım şuanda yeni bir jenerasyon oluşturmanın peşinde Fatih Terim. Bu jenerasyonun da biraz zamana ve desteğe ihtiyacı var tabi ki çok önemli bir dünya kupasına hazırlanıyoruz. Buraya katılmamak her şey değil ki, ben ilerleyen maçlarda çok daha iyisini ortaya koyacağımızı ve dünya kupasına da katılabileceğimiz düşünüyorum.

Ama ufak tefek olumsuz maçlarda ya da kötü sonuçlar da hemen hocayı oyuncuları eleştirmemek lazım. Aksine onlara desteklemek lazım ki bir sonra ki maçta çok daha iyisini yapabilsinler tabi Ukrayna maçı kötü başladı ve çok kötü iki tane gol yedik iki sıfır geriye düşmesine rağmen kadronun maçı bırakmaması ve maçı oradan alıp iki ikiye getirmesi çok önemli bir özellik. 3-2’de yapabilirdik aslında. Demek ki bir şeyler yapacak bu takım desteklemek lazım inşallah başarılı olacaklar.

Yürümesi gereken çok yol var​
Emre Mor tabi ki çok önemli bir özellik, özel bir oyuncu bana göre, ama şimdiden Messi’ye benzetmeye başlarsak bir sene sonra neye benzetiriz bilemiyorum. Bu yüzden evet Emre özel bir oyuncu çok iyi bir oyuncu iyi yeteneklere sahip bir oyuncu ama daha yolun başında. Yürümesi gereken çok yol var ve oynaması gereken çok maç var. Çok çalışması lazım eğer bu yetenekleri onu bir yere taşıyacak diye düşünmeye başlarsa ve ben artık oldum derse insanlar bana Messi diyor ben artık tamam çok iyi futbolcuyum demeye başlarsa gelişmesi durur. Ve durduğu zamanda Emre Mor bir bakmışsınız bir sene iki sene sonra hiçbir yerde yok.

Almanya’nın ekol kulüplerinden Borussia Dortmund'a transferi hakkında konuşan Hamzaoğlu "Evet, iyi bir tercih yaptı. Ne yazık ki bunu söylüyoruz. Türkiye’yi tercih etmedi diye doğru bir karar verdi diye söylüyoruz acı olan bu. Ama bizim ortamımız, bizim futbola bakış açımız, bizim kültürümüz maalesef bize bile bunu söyletebiliyor.

1 milyon Euro bonservis bedeli olan Emre Mor'un, iki milli maçın ardından tam 16 milyon Euro bonservis bedeli karşılığı Borussia Dortmund’un yolunu tutması sorusunu yanıtlayan Hamzaoğlu "İşte futbol böyle bir şey. Yani bir oyuncuyu yakaladığınız zaman hemen almanız gerekiyor eğer alamazsanız 3 ay sonra farklı bir duruma gelebilir. 3 ay çok kısa gibi düşünülüyor ama bu süre zarfında çok şeyler değişiyor. Dolayısıyla Emre Mor’da bu kısa sürede iyi işler yaparak bunu çok iyi değerlendirdi.1 dedi.
 
Editör: Haber Merkezi