Bursaspor Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, son haftalarda kaybettikleri puanları Kayserispor maçında telafi etmek istediklerini söyledi. Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan teknik direktör Hamzaoğlu, Akhisar Belediyespor karşılaşmasında alınan mağlubiyete ilişkin değerlendirmede bulundu.

Hamzaoğlu, mağlubiyetten dolayı üzgün olduklarını dile getirerek, "Galibiyeti de çok hak edecek oyun oynamadık. Oyun olarak rakibe üstünlük kuramadık. Bundan dolayı üzgünüz. Taraftarlarımız çok güzel bir şekilde tribünleri doldurdu. Takıma bir güç vermeye çalıştı. Biz o reaksiyonu çeviremedik. Bu kaybettiğimiz ilk maç değil, son da olmayacak. Kafamızı kaldırıp, kalan maçlara hemen hazırlanmamız lazım. Kaybettiğimiz puanları Kayserispor maçında telafi edip, kalan haftaları da en iyi şekilde geçirip, ligin sonunda puan sıralamasına bakalım." diye konuştu. 

Emre'nin sakatlığına üzüldük
Sakatlığı bulunan Emre Taşdemir ve Deniz Yılmaz'ın son durumları hakkında da bilgi veren Hamza Hamzaoğlu, "Emre'nin sakatlığına üzüldük. Kötü bir sakatlık ama daha da kötü olabilirdi. Deniz herhalde iki hafta sonra hazır olacak. Onun dışında bir sıkıntı gözükmüyor, takım olarak gayet hazırız." ifadelerini kullandı. 
Akhisar Belediyespor maçında en başta kendisinin hatalı olduğunu belirten Hamzaoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Beşiktaş maçında atılmasaydım biraz daha farklı olabilirdi. Kendime ilk payı alıyorum zaten. Demek ki ne kadar kızarsak kızalım kendimizi tutmamız gerekecek. Kazanmanız gereken bir maç, kendi sahanızda, tribünler dolmuş, herkes sizden galibiyet bekliyor. Bunu başaramamış olmak insanı tedirgin ediyor. Bir de rakip gelip ilk pozisyonda gol atıyor. Bu durum biraz daha zor duruma sokuyor sizi. Ne olursa olsun, bunu son dakikalarda dahi yaşamış olsak da bütün oyuncularımın maçın sonuna kadar mücadele etmesi gerekiyor. Biz bunu ön planda tutuyorduk. Birçok neden sayabiliriz ama bazı maçlarda bu tür şeyleri normal karşılıyorum."
Akhisar Belediyespor karşılaşmasında taraftarların Bekir Yılmaz'a tep göstermesine de değinen yeşil-beyazlı takımın çalıştırıcısı, "Hosogai'nin yokluğunda Jem Paul Karaca'yı düşündük. O da hastalandı, Bekir'e söyledik. Elinden geleni yaptı. Sadece hata yapan Bekir değildi. Bence taraftarlarımız Bekir'e fazla yüklendi. Hataları herkes yapıyor hoşgörü ile yaklaşmamızda fayda var. Oyuncularımız bize bir günlük değil, her zaman lazım." değerlendirmesinde bulundu.

Bursaspor'un teknik direktörüyüm ve buradayım
Ödül almak için gittiği Konya'da Galatasaray'ın eski başkan yardımcısı Abdurrahim Albayrak ile yemek yemelerinin taraftarlar tarafından tepkiyle karşılandığının hatırlatılması üzerine Hamzaoğlu, "Ne yapacağız, kesecek miyiz bütün ilişkilerimizi? Ödül törenine gittik, uçakta karşılaştık kendisiyle. Orada sadece Abdurrahim ağabey yoktu, Ali Gültekin de vardı. Eski dostlarla birlikte olmak güzel. Kimse altında bir şey aramasın. Ben Bursaspor'un teknik direktörüyüm ve buradayım." şeklinde konuştu. 

Defans oyuncusu Dany'nin kadro dışı kaldığının hatırlatılması üzerine Hamza Hamzaoğlu, bunun yönetimin kararı olduğunu, gerekçesini bildiğini Nakitbahis ancak söylemek istemediğini aktararak, Dany'nin bundan sonra kadrolarında yer almayacağını kaydetti.
Editör: Haber Merkezi