Fransa'nın simgelerinden başkent Paris'teki Eyfel Kulesi, EURO 2016'da üçüncü kez Türk bayrağının renklerine büründü. 

Şampiyonadaki üçüncü maçını Lens kentinde Çek Cumhuriyeti'yle oynayan A Milli Takım'ın Twitter'da #TUR etiketiyle en fazla desteği alması sonrası Eyfel Kulesi, 15 dakika boyunca Türk bayrağının kırmızı-beyaz renklerine ışıklandırıldı. Kule üzerinde asılı bulunan topa da ay yıldız simgesi yansıtıldı. 

Türk taraftarlar büyük sevinç yaşadı 
A Milli Futbol Takımının, EURO 2016 D Grubu mücadelesinde Çek Cumhuriyetini 2-0 yenmesi Eyfel Kulesi'ndeki taraftar bölgesinde maçı izleyen Türk taraftarlarını sevince boğdu. 

Milli Takım'ın Çek Cumhuriyeti'yle oynadığı maç için çok sayıda Türk taraftarı Eyfel Kulesi yakınında EURO 2016 çerçevesinde kurulan taraftar bölgesine geldi. Türk taraftarlar maçta Türkiye'nin attığı goller sonrası büyük sevinç yaşadı. 

Taraftar bölgesinde maçı izleyen taraftarlar milli sevinci AA muhabiriyle paylaştı. Türk taraftarlardan 34 yaşındaki Maksut Makarç, milli maçın heyecanını yaşamak için geldiğini belirterek, "Türkiye şu ana kadar bekleneni verememişti ama. Bu maçta istenen performansı göstererek kötü şansını kırmasını bildi. İspanya maçındaki üçüncü golden sonra ümitlerimiz azaldı ama buna rağmen burada hepimiz buluştuk." diye konuştu. 

Maçı taraftar bölgesinde seyreden taraftarlardan 41 yaşındaki Esin Arabacı ise, "Gol yedikten sonra moralimiz çok bozuluyor. İki maçta maalesef gol atamadık. Onun acısı vardı. Bu maçta attığımız gollerle adeta içimiz serinledi. Türkiye bayrağının dalgalanması kadar güzel bir şey yok." ifadelerini kullandı.
Editör: Haber Merkezi