Maçın ardından açıklama yapan İnegölspor Teknik Direktörü Ergün Penbe, şunları söyledi. "Tokat maçı galibiyetinden sonra çocuklara bir özgüven geldi. Haftalardır kazanamamanın verdiği bir yoğun baskı ve stres vardı. Farklı netice aldığımız maçın ardından özgüven oluştu çocuklarda. Zaten söylemlerimizde de hep bir galibiyet lazım diye söylüyorduk. O da öyle oldu. Bu Niğde maçına da yansıdı. Hedefi olan bir takımla oynadık. Biliyorsunuz Niğde'nin play-off şansı vardı. Onlarında son maçıydı, son şansıydı bu. İçerdeki maçı seyirci avantajını da kullanmaya çalıştılar. İyi de oynadılar aslında.

İlk bölümde biz oynadık.İkinci bölümün ilk 20-25 dakikalık periyodunu Niğdespor daha iyi oynadı. Gol yiyebilirdik, penaltı verebilirdi hakem. Dün maçı yöneten hakemde çok iyiydi hakikatten. Son dönemlerde bizim maçlarımızı yöneten en iyi iki hakemden birisiydi diyebiliriz. Çok iyi maç yönetti. İkinci yarıda Niğdespor'un baskısı vardı. Zaman zaman  o baskıyı hissettik. O baskıdan kurtulduğumuz anlarda da pozisyonlar yakaladık. Maç berabere olabilirdi. Belki Niğdespor öne de geçebilirdi. Son bölümlerde biz farkı da arttırabilirdik. Yakaladığımız net pozisyonlar var. O net pozisyonları değerlendiremedik ama futbolcu kardeşlerim elinden gelenin en iyisini yaptı. İyi mücadele ettiler. Yüreklerini ortaya koydular, savaştılar. Zorlu deplasmandan 3 puan almasını bildik. 38 puan yaptık. Puansal olarak iyi bir konumdayız ama içeride oynayacağımız Sarıyer maçı var. Biz onu da kazanıp iyice rahatlamak istiyoruz. Çünkü önümüzdeki maçlarda genç oyuncuları da görmek istiyorum.

Eğer seneye burada devam edeceksek, senenin planlamasını da artık yapmamız gerektiğini düşünüyorum. Biliyorsunuz Niğde maçında Kemal'in sakatlığı, Bilal'in cezalı olması göbekte sorun yaşayacağımızı düşünürken, Ali ve Mustafa Vargel'in oradaki iyi oyunu bizi de ayakta tuttu hakikatten. Kazandığımız için mutluyuz. Futbolcu kardeşlerimi tebrik ediyorum. Ayaklarına yüreklerine sağlık. Kazanmak güzel, mutlu oluyorsun. Haftayı mutlu geçiriyorsun. Önümüzdeki Sarıyer maçımızı da kazanıp, tekrar mutlu bir hafta geçirmek istiyoruz" dedi.

Editör: Haber Merkezi