İşte adını tarihe yazdıran Dünyaca ünlü hakemlerden birisi Pierluigi Collina;
Spor tarihinin en önemli isimlerinin en başında gelen İtalyan hakem Pierluigi Collina uzun yıllar UEFA’nın en güvenilir ve en iyi hakemleri listesinde ilk sırada yer almıştır. Hakemlik görevine 1988 yılında İtalya üçüncü liginde başlayan Collina devamında 1991 yılında İtalya birinci ve ikinci liginde düdük çalmaya başladı.

Collina hakkında dikkat çeken bir diğer ilginç nokta ise Uluslararası hakemlik kariyerine Türkiye Ordu Milli Futbolu Takımı ile Fransa Ordu Futbol Takımı arasında oynanan özel bir maç ile başlamış olmasıdır.

1999 yılından oynanan unutulmaz Bayern Münih - Manchester United maçını hakemliğini yapan isim 2002 FIFA Dünya Kupası finalinde de görev yapmıştır. 2005 yılında hakemliği bıraktığını açıklayan Pierluigi Collina şu sıralar FIFA Hakem Komitesi’nde başkanlık görevini yürümektedir. Ayrıca dünyaca ünlü site IFFHS’ye göre tüm zamanların en iyi hakemi olarak gösterilmiştir.

Howard Webb

Dünyanın en önemli hakemleri arasında gösterilen ve 2014 yılında emekli olduğunu açıklayan İngiliz hakem Howard Webb zaman zaman aldığı kararlar ile çok eleştirilmiştir. Ünlü hakem 2010 yılında İspanya - Hollanda Dünya Kupası finalini yönetmiştir.

2016 Yılında Dünyanın En İyi Hakemleri

Yine IFFHS’nin 2016 yılında yaptığı bir puanlamada dünyanın en iyi hakemleri listesinde İngiliz Mark Clattenburg 141 puan alıp açık ara farkla birinci olurken ikinci sırada 2014 ve 2015 yıllarının en iyi hakemi seçilen İtalyan Nicola Rizzoli yer aldı. Üçüncü sırada ise Viktor Kassai yer alırken dördüncü sıra Jonas Eriksson’ın oldu.

Cüneyt Çakır da listede

21 kişilik 2016 yılının en iyi hakemleri listesinde Türkiye adına Cüneyt Çakır 28 puan ile beşinci olmayı başardı. Onu yine aynı puana sahip Hollandalı Björn Kulpers takip etti.

Editör: Haber Merkezi