ABD'de düzenlenen 2016 Copa America final karşılaşmasında, müzesinde 14 kupa bulunmasına rağmen 1993'te yaşadığı şampiyonluktan beri kupaya hasret kalan Arjantin ile tek şampiyonluğunu 2015'te kazanan Şili karşılaştı. 

New Jersey'daki MetLife Stadı'nda oynanan maçın normal süresi 0-0 sona erdi. Uzatma dakikalarında da taraflar gol bulamayınca karşılaşma penaltılara gitti. Şili adına Arturo Vidal ve Arjantin'den Lionel Messi ilk penaltıları gole çeviremedi. Sonraki ikişer penaltılarda her iki takım oyuncuları da hata yapmadı. Arjantin'den Lucas Biglia takımı adına 4. penaltı vuruşundan faydalanamazken, Şili'den Francisco Silva beşinci penaltıyı gole çevirerek skoru 4-2 yaptı ve Şili şampiyonluğa ulaştı. 

Şili'den Marcelo Diaz 27, Arjantinli Marcos Rojo da 42. dakikada kırmızı kart görerek oyun dışı kaldı. 2015 Copa America finalinde de Şili ile Arjantin karşı karşıya gelmiş, penaltılar sonucunda zafere uzanan Şili tarihindeki ilk şampiyonluğunu elde etmişti. 

Arjantin 2 yılda 3 final kaybetti 
Arjantin, iki yıl içinde üçüncü önemli finalini kaybetti. Brezilya'da düzenlenen 2014 FIFA Dünya Kupası finalinde Almanya'ya kaybeden Arjantin, geçen sene Şili'de düzenlenen 2015 Copa America finalinde de ev sahibi ekibe yenilmişti. 

Böylece Arjantin A Milli Futbol Takımı, 1993 yılından beri çıktığı 6. uluslararası final karşılaşmasını kaybetti.
Editör: Haber Merkezi