Süper Lig'de geride kalan 10 haftanın analizini yapıyor ve geçen sezonun 10 haftasıyla kıyaslıyoruz. Abdullah Avcı Medipol Başakşehir'i geliştiriyor.

Ligde zirvede yer alan Başakşehir şüphesiz geride kalan 10 haftanın en başarılı takımı. Ligin Beşiktaş ile birlikte namağlup 2 takımından biri olan Başakşehir 8 galibiyet ve 2 beraberlikle 26 puan topladı ve zirvede yer alıyorlar. 

En çok gol atan ve en az gol yiyen takım olan Başakşehir, 3 büyüklerden Fenerbahçe ve Galatasaray'ı yenmeyi de başardı. Başakşehir geçen sezon 10. hafta itibariyle 16 puan toplamıştı ve 5. sırada yer alıyordu. Bu sezon 10 puan fazla toplayan Abdullah Avcı'nın öğrencileri, 9 gol fazla atıp 4 gol de daha az yedi. 

Bursaspor daha az para harcayıp daha çok puan topladı
BursasporLigin geçen sezona oranla en başarılı 2. takımı ise Bursaspor oldu. Ertuğrul Sağlam döneminde kurulan kadronun yaklaşık 3'te birine kurulmuş olmasına rağmen Hamza Hamzaoğlu döneminde Bursaspor, geçen seneye göre çok daha başarılı bir performans ortaya koydu. 

20 puanla 4. sıradaki Bursaspor geçen seneden 5 puan fazla topladı, 1 gol fazla attı ve 5 gol de daha az yedi. Hatırlanacağı üzere Hamza Hamzaoğlu geçen sezon Bursaspor'u 15. sırada devralmıştı. Genç teknik adam adeta, başarı için tek şartın para harcamak olmadığını gösteriyor

Osmanlıspor düşüşte mi?
UEFA Avrupa Ligi'ndeki başarısına rağmen, ligte zorlandığı söylenen Osmanlıspor aslında geçen sezon bu hafta topladığı puandan 1 puan fazla topladı! 2 gol daha az atmasına rağmen 2 gol de az yiyen Osmanlıspor, geçen sezon yükselişini ligin 2. devresinde gerçekleştirmişti.

Geçen seneye oranla puanını yükselten 4 takımdan biri olan Beşiktaş'ta ise Şenol Güneş takımını geliştirmeye devam ediyor. Güneş Sosa, Gomez ve Gökhan Töre gibi yıldızlarını kaybedip adeta yeni bir takım kurmak zorunda kalsa ve Şampiyonlar Ligi'nde zorlu maçlara çıksa bile geçen senenden 1 puan fazla topladı. 

Gelen gideni aratır
Geçen sezon Galatasaray'da Hamza Hamzaoğlu, Fenerbahçe'de Vitor Pereira ve Trabzonspor'da Şota Arveladze istenmeyen adam ilan edilmişlerdi. Buna karşın bu sezon gelen teknik adamlar ise ilk 10 haftada bu isimlerin arkasında kaldı. 

Riekerink Avrupa Kupalarında da olmamasına rağmen Hamzaoğlu'ndan bir puan az toplarken, Dick Advocaat da Vitor Pereira'dan 3 puan az topladı. Öte yandan Trabzonspor'da Ersun Yanal da Şota Arveladze'den 3 puan az topladı.

Avrupa Ligi Konyaspor'u yaktı
Öte yandan Osmanlıspor'un aksine Avrupa Ligi'nde çok daha dişli ekiplerle eşleşen Konyaspor adeta hırpalandı. Kadrosu 2 kulvarda gitmeye müsait olmayan Konyaspor'da yorgunluklar baş gösterirken geçen seneye oranla 6 puan az toplanıldı.

Hoca değişimi Akhisar Belediyespor'u yaktı
Geçen seneye oranla en başarısız takım ise Akhisar Belediyespor oldu. Geçen sene 10. haftada 19 puan toplayıp 4. sırada yer alan Akhisar Belediyespor bu sezon 10 puan az topladı ve 17. sırada yer aldı. 7 gol daha az atan ve 6 gol daha fazla yiyen Akhisar Belediyespor'da sezon başı Cihat Arslan'ın gönderilmesi şaşkınlık yaratmıştı.

Editör: Haber Merkezi