İftar yemeğine, Adalet ve Kalkınma Partisi Bursa Milletvekili Bennur Karaburun, Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Abdülkadir Karlık, Taban Birlikleri başkanları ve üyeleri, Divan Başkanlık Kurulu Başkanı İdris Sevinç ve üyeleri, Onursal Divan Başkanı Kadir Şankaya, Yönetim Kurulu üyeleri, altyapı antrenörleri ve sporcular, eski futbolcular, TFF Bursa Bölge Müdürü Atilla Dönmez, Bursa Amatör Spor Kulüpleri yöneticileri, taraftar dernekleri üyeleri ve davetliler katıldı.

Dualarla birlikte yenilen iftar yemeğinin ardından Altyapıdan Sorumlu Yönetim Kurulu üyesi Ali Turan, Divan Başkanı İdris Sevinç, Adalet ve Kalkınma Partisi Bursa Milletvekili Bennur Karaburun, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Abdülkadir Karlık konuşma gerçekleştirdiler.

TURAN: “BURSA’NIN EN GÜZEL İFTARINDA BİR ARAYA GELMENİN MUTLULUĞUNU YAŞIYORUM”
Altyapıdan Sorumlu Yönetim Kurulu üyesi Ali Turan, Bursa’nın en güzel iftarında Bursa futboluna emek verenlerle bir arada olmaktan büyük mutluluk duyduklarını belirtti. Turan, “ Bu iftar, mübarek Ramazan ayının en renkli, en keyifli  ve en kalabalık iftarıdır. Çünkü Bursa’nın futboluna emek veren herkes burada.  Bu büyük aileyi bir araya getirebilmek gerçekten kolay değil. Ali Ay yönetim kurulunun en önemli hedeflerinden birisi kendi değerlerimize sahip çıkmak ve saygı göstermektir. Başta Bursaspor’umuz olmak üzere Türk futboluna çok sayıda değer hediye ettiniz.  Bizler büyük Bursaspor’un büyük ailesiyiz. Burada bulanan herkesin şanlı tarihimizdeki başarılarında çok büyük emekleri vardır.  Bursaspor Kulübü adına sizlere katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyor ve bu ailenin bir parçası olmaktan gurur duyuyorum” dedi.  

SEVİNÇ: “ ALTYAPIDAN YETİŞECEK İSİMLERLE BAŞARI GELECEKTİR”
Divan Başkanlık Kurulu Başkan İdris Sevinç yaptığı konuşmada Bursaspor’un geçmişte altyapısından yetişen oyuncularla büyük başarılar elde ettiğini ve bu nedenle Vakıfköy ve Bursa Amatör Spor Kulüpleri’nde eğitim alan gençlerin Bursaspor’a kazandırılmasının başarıyı getireceğine inandığını belirtti. Sevinç, iftar organizasyonunda şu konuşmayı yaptı;  “Geçen akşam bir yerde iftardaydım. İftarda sosyal medya bu ara çok yaygın. Fazla kullanmayı da bilmem ama öyle bir baktığımda Bursaspor’un 1974 kadrosunu gördüm. Bu kadro Finn Harps’ı, Dundee United’ı eleyen kadroydu.  Bu kadro Dinamo Kiev ile başa baş mücadele eden ve ilk 8’e giren kadroydu. Bu kadroda 7 tane Bursaspor altyapısından futbolcu bulunuyordu. Bu kardeşlerimizden 3-4 tanesi de Bursa amatör spor kulüplerinden gelmişti. Hep gençlere yönelinsin istiyoruz. Bu çok güzel bir şey ama onları ezmeden, onların sağlık yapılarından, eğitimlerinden, her şeyden önce insan olmalarından yani Bursaspor ilkelerinden bu kardeşlerimize öğretilmesinin geçtiğine inanıyorum. Ne zaman ki Bursaspor’umuzda altyapımızdan 4-5 arkadaşımızı gördüğümüzde başarı kendiliğinden gelecektir” dedi.

KARABURUN: “BURSASPOR İSMİNİ YENİDEN TARİHE YAZDIRACAKTIR ”
Adalet ve Kalkınma Partisi Bursa Milletvekili Bennur Karaburun yaptığı konuşmada Bursaspor’un sıkıntılı durumları atlatıp yeniden ismini tarihe altın harflerle yazdıracağına inandığını belirtti.
Karaburun, “Ankara’da yoğun programlar vardı. Bu programlar bir şekilde iptal oldu ve dedim ki; “Bursaspor’un iftarına gitmeden Ankara’ya gitmeyeceğim” Bizim ailemiz için Bursaspor çok önemli. Babam Bursaspor kurulmadan önce Pınarspor’da futbol oynuyordu. Talihsiz bir trafik kazasının ardından futbola veda etmek zorunda kaldı. Babamın erkek çocuğu olmadığı için beni spora yönlendirdi. Yüzme dalında birçok başarıya imza attım.  Bu saatten sonra siz değerli spor adamlarına destek olma adına elinden gelen her şeyi yapacağıma söz veriyorum. Bir takım sıkıntılar var onların da en kısa zamanda çözüleceğine inanıyorum. Bursaspor’un layık olduğu altın harfler isminin yazılacağı günler gelecektir”

KARLIK: “ BURSASPOR, KENTİMİZİN EN ÖNEMLİ MARKASI
Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Abdülkadir Karlık ise yaptığı açıklamada, “ Böyle güzel bir akşamda Bursa’ya sevdalı Bursaspor’u seven insanlar bir arada olmaktan dolayı çok mutluyum. Hepimiz biliyoruz artık şehirler yarışıyor. Bursaspor’da şehrimizi en iyi tanıtan markamız. Bize güzel bir şampiyonluk yaşattı. Bu sayede tüm dünya Bursa’yı tanıdı. Bize düşen Bursa ve Bursaspor’a sahip çıkmak. Vekillerimiz, Belediye Başkanımız, değerli amatör spor kulüpleri Bursa’ya değer katan herkes ile el ele verdiğimiz sürece Bursaspor’umuz çok daha büyük yerlere gelecek ve Bursa ve ülkemiz adına önemli hizmetler yapacaktır. Bursaspor’da U21 takımımız şampiyon oldu. Bu da yapılan işlerin doğru olduğunu gösteriyor. Yeni yönetim ile birlikte çok güzel bir sinerji yakaladı Bursaspor. Bu geceyi düzenleyen başta Ali Turan arkadaşımız olmak üzere herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.    
Editör: Haber Merkezi